Začátek sezony 2006/2007

V premiéře se Třinec rozejde s Vítkovicemi bez branek, posléze prohraje na půdě HFK Olomouc, zvítězí v Blšanech a vzápětí udolá doma Bohemians 1905. Následuje výhra na půdě olomouckého béčka, domácí plichta s Čáslaví a vítězství v Hradci Králové. Čtyři výhry, dvě remízy, jedna prohra, čtrnáct bodů. Přímo vysněný začátek, každý nováček by takový bral.

„To víte, že si na to občas vzpomenu. Ty zápasy si vybavuji téměř přesně. První s Vítkovicemi byl bez šancí, hráli jsme ale s nadšením. Na HFK jsme poté zahráli velice špatně, v kvalitě obou týmů byl velký rozdíl. Po druhém utkání jsme si říkali, že mužstvo druholigovou kvalitu nemá. Jenomže když jsme vzápětí po bojovném výkonu vyhráli se štěstím v Blšanech, celé se to otočilo a začalo to vypadat nadějně. Nastartovalo to jedno vítězství," zavzpomínal Hajný.

Návrat po sedmi letech

Následnou podzimní výsledkovou krizi ještě ustál, ale když přišla na jaře další, musel se poroučet.

Teď v létě se do Třince vrátil po sedmi letech a znovu ho povede v pozici druholigového nováčka. Zatímco tehdy se Třinec před a dokonce ani v průběhu sezony neposílil, letos neponechal nic náhodě a přivedl hráče, kteří už mají s druhou nejvyšší soutěží zkušenosti.

Těžký los na úvod

A ty se fotbalistům zpod Javorového budou náramně hodit, protože úvodní los mají přímo vražedný: Žižkov venku (v neděli 28. července od 10.15 hodin, pozn. red.), Sokolov doma, Ústí nad Labem venku, Hradec Králové doma. „Co jsem slyšel, Žižkov má výborné mužstvo, které se výrazně zlepšilo a bude jedním z favoritů druhé ligy. Možná by bylo lepší, kdybychom začínali třeba s Vlašimí, kterou ale nechci urazit, pak třeba bude nejlepším mužstvem. Prostě si nevyberete. Buď začátek zvládneme, nebo ne, od něho se bude všechno odvíjet. Buď se budeme trápit, nebo naopak na tom budeme psychicky lépe. To se ukáže až po několika zápasech," pravil Hajný.

Zkušenému kouči je jasné, že jeho tým do okruhu postupových aspirantů ani favoritů soutěže nejspíš patřit nebude. O svou trenérskou budoucnost se Hajný přesto neobává. „Přiznávám, že tenkrát mě odvolání během sezony vzalo, hodně jsem je prožíval. Ale teď už jsem zkušenější a snad i poučenější. Je nabíledni, že ve druhé lize nás nic snadného nečeká, ale neradi bychom od začátku bojovali o holou záchranu. Hlavní bude chytit začátek," řekl už dříve trenér nováčka z Třince.

ROMAN BASELIDES