I když se ve 22. minutě favorit ujal po hlavičce Jakuba Šašinky vedení, srdnatě bojující domácí nakonec duel dokázali zvrátit na svou stranu. Frýdečtí tak navázali na své vítězství z minulé sezony, kdy ještě tehdy druholigový Baník porazili v domácím prostředí stejným rozdílem.

O vyrovnání se krátce před přestávkou postaral po Švrčkově přízemním centru s chutí hrající Shaka. Rozhodnutí pak přišlo v 83. minutě, když se krásně technickou střelou trefil na zadní tyč střídající Ondráček.

„Výsledku až tolik důležitosti nepřikládám. Chtěli jsme odehrát zápas s nulou vzadu, což se bohužel nepodařilo. Dalším záměrem bylo, abychom všem hráčům dali stejný časový prostor,“ řekl k utkání ostravský kouč Radim Kučera.

„Po duelu v Plzni jsme měli týdenní blok, kdy hráči neměli ani jeden den volný. Bylo to na nich patrné, že se hrálo v takovém jednom tempu. Zápas pak rozhodla krásná a chytrá branka domácího hráče,“ doplnil Kučera.

To domácí záložník Adam Ondráček se v útrobách stadionu mohl po konci přípravného střetnutí uculovat. „Jsme rádi, že jsme se po těch nevýrazných výkonech semkli a těžký zápas vyhráli. A že jsem rozhodl? Já spíše góly připravuji, než je sám dávám. U té střely jsem si jen řekl, že to zkusím a krásně to vyšlo,“ dodal dvaadvacetiletý fotbalista Frýdku-Místku.

MFK Frýdek-Místek - FC Baník Ostrava 2:1 (1:1)
Branky: 38. Shaka, 83. Ondráček – 22. J. Šašinka. Rozhodčí: Duda – Galásek, Černoevič. ŽK: Kubík (O). Diváci: 817.

Frýdek-Místek: Mihálek – Švrček, Spasojević, Pielorz (74. Hamšík), Husić (46. Slaninka) – Willwéber (74. Todorović) - Varadi, Šumský (74. Ondráček), Chvěja, Grussmann (62. Krčula) – Shaka (60. Velička). Trenér: Peter Venglarčík.

Ostrava (1. pol.): Šustr – Breda, Šindelář, Obanor, Sus – Hykel, Dendis, Panić, de Azevedo – J. Šašinka, Jakubov. (2. pol.): Šustr – Pazdera, Hlinka, Azackij, Obanor – Kubík, Poznar, O. Šašinka, Stáňa – Mičola, Hejl. Trenér: Radim Kučera.