Než se totiž stačili Třinečtí ve Stovkách rozkoukat, nasázeli jim s chutí hrající domácí fotbalisté tři branky. Když pak na začátku druhé půle zvyšoval Vyskočil již na 4:0, bylo všem jasné, že fotbalisté Frýdku-Místku svou nepříznivou sérii s Třincem (hosté s Frýdkem neprohráli totiž 12 let, pozn. red.) přeruší.

„O osudu zápasu rozhodl první poločas. Vždy vám to ale takhle pěkně nevychází. Fotbal je nevyzpytatelný. Podle mého jsme se na utkání perfektně připravili. Hráči se plně koncentrovali a já musím s celým realizačním týmem před nimi jen smeknout. Udělali skvělou práci a přesně tohle byl výkon, který by měl na náš stadion přilákat stále víc a víc diváků," pochvaloval si po zápase domácí trenér Miroslav Nemec. „Zápas rozhodly určitě standardky, na které jsme se paradoxně v týdnu připravovali. U prvního trestňáku si Jirka Janoščín dá vlastní gól, pak propadneme znovu a znovu. Když takhle nastoupíte a dostanete rychlé tři branky, to se špatně už obrací. Nevím přesně, co to mělo znamenat, ale my si to musíme v kabině vyříkat," dodal zklamaným hlasem třinecký kouč Jiří Neček.

V dalším kole se Třinec představí domácím fanouškům, a to v sobotu 22. října od 10.15 hodin, kdy do Slezska zavítá Vlašim. Valcíři naopak pocestují za svým soupeřem, a to do Sokolova. I tam se bude hrát v sobotu od 10.15 hodin.

MFK FRÝDEK-MÍSTEK – FK FOTBAL TŘINEC 4:1 (3:0)

Branky: 32. a 49. Vyskočil, 17. Literák, 27. Šumský – 55. M. Stříž. Rozhodčí: Severýn – Melichar, Podaný. ŽK: Ilko, Vyskočil, Berežný, Literák – Krišto, Reintam. Diváci: 1253.

Frýdek-Místek: Mihálek – Ilko, Literák, Klabník, Švrček – Hykel, Willweber (83. Berežný), Šumský, Nworah (60. Slaninka) – Vyskočil (64. Šichor) – Stratil. Trenér: Miroslav Nemec.

Třinec: Paleček – Hloch, Reintam, Avdić, M. Stříž – Joukl (31. Janošík), Málek (53. Čelůstka), Krišto, Janoščín – Malcharek, Dedič (46. Hošek). Trenér: Jiří Neček.