Více ze hry měli hosté, ale bod domácím zachránil bývalý gólman Karviné Lukáš Paleček, který se stal hrdinou zápasu. „Vychytal nám to," uznal jeden z třineckých trenérů Martin Zbončák. Mužstvo pochválil za bojovnost a snahu. „Proti aspirantovi na postup jsme hráli v první půli vyrovnaný zápas, Malcharek šel dokonce sám na gólmana, ale neřešil to šťastně. Ve druhé půli už jsme se dostali pod tlak, což bylo dáno tím, že Karviná zvýšila obrátky, ale buď špatným řešením situací od karvinských hráčů, anebo výborným zákrokem našeho Palečka jsme už gól nedostali," vystihl průběh zápasu.

K největším šancím favorizovaných hostů patřil pokus Hoška, který Paleček vykopl, tutovka mladého Panáka, kterého z malého vápna Paleček reflexivně vychytal, skluz Puchela, který těsně netrefil balon a v nastaveném čase rána Budínského, který obešel dva protihráče, ale mířil nad.

Třinec (v červeném) obral doma po Znojmu o body dalšího favorita na postup - Karvinou.

„Paleček předvedl famózní zákroky," přiznal trenér Karviné Jozef Weber. „Věděli jsme, že to bude fyzicky náročný zápas, ale dokázali jsme se k nim dostávat po stranách, takže to fungovalo. Byla jen otázka, jak dané situace vyřešíme. Někdy jsme je neřešili dobře, ale někdy ano, akorát nás vychytal Paleček. Potřebnou kvalitu jsme do zakončení bohužel nedostali," zalitoval Weber, jinak spokojený s herním představením.

„Zklamaný jsem jen z výsledku, výkon byl dobrý, i domácí hráli slušně. Remízy nám nenahrávají, ale každá je jiná a po jiném průběhu hry. Prohrávali jsme, dokázali jsme ale rychle reagovat a pak měli převahu. Bylo to prostě o tom, že jsme nedali druhý gól," mínil Weber, který se nebál od začátku postavit vedle Puchela další „mladou pušku" Filipa Panáka. „Šanci dostal, svou tutovku sice neproměnil, ale on se to naučí. Výkonem mě určitě nezklamal, hrál výborně," dodal Weber.

Třinec na rozdíl od Karviné bod bral. „Stačí se podívat, kde je v tabulce Karviná a kde jsme my. S bodem musíme být spokojeni. Těší mě, že to z naší strany nebyla žádná nakopávaná, že i kolega Weber ocenil naši snahu o kombinační hru. V zimě jsme na tom pracovali, stejně jako na kondici, takže věřím, že teď už se výhry dočkáme," poznamenal Martin Zbončák.

Fotbal Třinec – MFK OKD Karviná 1:1 (1:1)

Branky: 9. Dedič – 17. Puri. Rozhodčí: Zelinka – Peřina, Antoníček. ŽK: Velner, Malcharek (oba T). Diváci: 656.

Třinec: Paleček – Velner, Čelůstka, Bedecs, Janošík – Salachna, Motyčka – Malcharek, Málek (70. Szotkowski), Tomovič (64. Joukl) – Dedič (76. Ceplák). Trenér: Karel Kula.

Karviná: Pindroch – Janečka, Dreksa, Hošek, Eismann – Sedlák – Puri (68. Fiala), Panák, L. Budínský, Puchel – Urgela (77. Juřena). Trenér: Jozef Weber.