„Po posledním domácím utkání s Táborskem zavládlo v kabině velké zklamání, jelikož jsme o výhru přišli až v samém závěru. I proto jsme se v týdnu snažili tým znovu nastartovat kvalitním tréninkovým procesem. Škrt přes rozpočet nám trochu udělalo deštivé počasí, takže jsme museli trénovat na umělé trávě. Hráči ale pokaždé pracovali velmi usilovně, ve středu se do individuálního tréninku zapojil také zraněný Matúš. Ostatní hráči, s výjimkou Ďurišky, jsou v pořádku a natěšeni na dnešní utkání ve Vlašimi," řekl po pátečním tréninku trenér Valcířů Vladimír Goffa. „O Vlašimi moc informací nemáme, ale jejich výhra ve Znojmě, ale také i jarní vítězství tady ve Stovkách svědčí, že budeme mít co do činění se silným soupeřem. Každý bod získaný s nimi by byl pro nás velkým úspěchem," myslí si frýdecký lodivod.

Ten už bude moci v dnešním souboji s Blanickými rytíři (ve Vlašimi má utkání výkop v 17 hodin, pozn. red.) počítat s novou posilou, kterou se stal šestadvacetiletý útočník brněnské Zbrojovky Milan Halaška. Krnovský rodák největší část své kariéry absolvoval v dresu momentálního lídra FNL Opavy. „Na Opavu mám velice dobré vzpomínky, řekl bych, že zatím ty nejkrásnější fotbalové. Teď jsem ale ve Frýdku a chci se pokusit o takový restart mé kariéry. Uvidíme, jestli mě trenér na hřiště pošle už teď ve Vlašimi," svěřil se po prvním tréninku ve Stovkách Halaška.

Halaška svou fotbalovou kariéru začal v šesti letech v rodném Krnově, odkud v roce 2004 přešel do dorostu Vítkovic. Následoval přechod do Opavy, kde vydržel šest sezon. V roce 2012 po něm zatoužili zástupci brněnské Zbrojovky, kdy dravý útočník odehrál v nejvyšší soutěži 11 utkání a vstřelil dvě branky. Stabilní místo v sestavě Brna si ale Halaška nevydobyl, následovaly pak krátké epizody v Líšni, chorvatském Internu Zaprešić, naposledy hostoval v druholigové Karviné.