Trenér Duhan: Je jen dobře, že na čele je pět až šest týmů 

„Vše nám napoví až samotný zápas. Samozřejmě k soupeři chováme patřičný respekt, jelikož je to tým, kterému zůstaly druholigové podmínky, a navíc se jim příliš loňský kádr nezměnil. Naopak jej dokázali ještě doplnit o Kyselého či Hynka Prokeše. Respekt máme, ale každé to utkání začíná od stavu 0:0. Navíc i my máme svou kvalitu, kterou budeme chtít v Třinci prodat," myslí si frýdecko-místecký kouč Milan Duhan.

V posledním domácím zápase jste sice Rosice porazili, ale na výhru se vaši svěřenci hodně natrápili…

To utkání se musí hodnotit z toho pohledu, že jsme před tímto zápasem utrpěli debakl v Uničově. Náš tým je zkušený hlavně v obraně, vpředu hrají kluci, kteří ještě nemají takové zkušenosti. I proto je obrovsky těžké pro naše hráče hodit nevydařený zápas rychle za hlavu a nemyslet na něj. V první půli byl náš problém v tom, že jsme začali dobře, ale nedokázali jsme využít otevřených prostorů, které se nám nabízely. Myslím si, že kdybychom byli v lepší herní poloze, tak ten první poločas se dal zvládnout určitě líp.

Bratři Prokešovi

Přečtěte si také: Bratři Prokešovi nastoupí v derby proti sobě 


Každopádně vítězství vašim svěřencům dodalo před derby patřičné sebevědomí?

Myslím si, že je to pro nás velice dobrá východzí pozice. Momentálně jsme na devětadvaceti bodech. Kluci defacto kromě těch několika kolapsů, které měli, tak svou úlohu v tomhle mužstvu plní až jakoby nad plán. Takže já si od derby slibuji jen to, že chceme hrát dobrý fotbal ve slušné formě a dobrém rozpoložení.

Ona to bude vlastně konfrontace výborné defenzívy s ještě lepší ofenzívou. Jak se připravujete na jejich ofenzivní štíty Gavláka s Prokešem?

Nám je jasné, že oni ty hroty mají velice šikovné. Uvidíme, jakým způsobem my na jejich hru budeme reagovat, jakým způsobem budeme chtít ty hroty eliminovat a jakým způsobem budeme naopak my zaměstnávat jejich obranu. Podle těchto faktorů se bude odvíjet ráz celého utkání.

Pokud ta vyrovnanost v tabulce vydrží i do konce jarních odvet, tak ten los třetí ligy slibuje divákům hodně velkou atraktivnost…

Podle mě je jen dobře, že se na špici pohybuje pět šest mužstev, které mohou promluvit do prvního místa. Tím celá soutěž získává na atraktivitě, navíc ty zápasy se nehrají jenom proto, aby se pouze odehrály. Když u toho na jaře budeme také, tak nás to bude samozřejmě těšit.

Proti Rosicím vás podruhé v sezoně přišli povzbudit členové hudební kapely Šuba Duba Band. Jak se vy díváte na spojení fanošků s trumpetami hudebníků?

(zaraženě) A víte, že já vůbec z lavičky ani nevnímám, že tam někdo takový byl (smích). Oni tam fakt hráli na trumpety?

Skutečně, vy jste to opravdu neslyšel?

Přiznám se, že ne. Ale ono je dobré, když se ti lidi u nás fotbalem baví. Naši kluci jakoukoliv podporu z hlediště potřebují. Oni ještě nejsou hotoví fotbalisté, ale to vlastně nejsou ani v lize. Já věřím, že i takováhle podpora jim dokáže pomoci. Naši fanoušci jsou lačni po dobrém fotbale, a pokud my jim to svým nasazením a vůlí zpříjemníme, bude to jen dobře.

Co byste tedy fanouškům před sobotním derby vzkázal?

Každopádně kdo má nějaký vztah jak k Frýdku-Místku či Třinci, tak by určitě ten čas udělat měl. Vždyť jsou to dvě mužstva, která bojují spolu o první místo. Já si myslím, že právě takovému zápasu by měla odpovídat i patřičná divácká kulisa. Každý, kdo má zájem o zdejší regionální fotbal, by v hledišti chybět určitě neměl. Přeji si, aby do Třince dorazilo co nejvíce fotbalových fanoušků. 

Vstupné na derby utkání Třinec - Frýdek-Místek činí 35 kč pro dospělé. Studenti a důchodci zaplatí 15 Kč. Ženy, děti a majitelé průkazů ZTP a ZTP/P mají vstup zdarma.

Pro fanoušky Frýdku-Místku bude připraven sektor hostů. Vstup do sektoru je zajištěn od WERK Arény. Do areálu je zákaz vnášení nebezpečných předmětů včetně pyrotechniky.