Dobratice si poradily s aspirantem na postup
Aprílové počasí se sněhovou nadílkou nebylo o uplynulém víkendu fotbalovým zápasům příliš nakloněno. Přesto se v Dobraticích, kde zavítal aktuální vedoucí tým soutěže, odehrál hodně zajímavý duel.

Domácí fotbalisté do zápasu vletěli jako uragán a už ve 2. minutě Šigut pořádně vystrašil ranou z hranice velkého vápna brankáře Hlubiny. O tři minuty později chybělo Mariánu Causidisovi jen pár centimetrů, aby trefil míč přesně hlavou. To soupeř z podobné situace udeřil. Načechraný míč na hranici penalty trefil Krčmařík hlavou tak, že brankář Galusik marně plachtil vzduchem – 0:1. O něco hůře mohlo být s domácím celkem ve 20. minutě, kdy Procházkovu střelu do prázdné branky stačil obětavým skluzem odkopnout do bezpečí Skotnica.
Dobratice se dočkaly vyrovnání ve 22. minutě. Po zmatcích v obraně a několika dorážkách se ujala až střela Zábelky – 1:1. Tento vyrovnaný stav ovšem do poločasu nevydržel. V samém závěru první půle posoudil rozhodčí Pavlásek střet Šiguta s hostujícím zadákem jako nedovolený a pískala se penalta. Tu pak bezpečně proměnil Hlaváč – 2:1.

Také úvod druhého dějství patřil domácímu výběru. Šiguta od navýšení skóre zastavil až praporek nad hlavou asistenta rozhodčího. Poté se dvakrát dostali domácí do přečíslení, ale chybělo tomu lepší vyhodnocení finálních přihrávek. Po hodině hry se divákům prezentoval krásnou střelou z dvaceti metrů Hlaváč a nečekaně tak navýšil skóre již na 3:1.

Výborný výkon Korabíkových svěřenců završil dalším gólem v utkání Zábelka, který využil liknavosti v obranných řadách hostů a poslal míč za překvapeného brankáře. To už byla pro lídra soutěže pořádná sprcha. Dobratičtí si tři body zasloužili, předvedli výborný a obětavý výkon. „Kluci podali snad nejlepší výkon, jaký jsem od nich v průběhu jara viděl. Výhra je pro nás hodně důležitá. I proto, že jsme ji dosáhli s výborným soupeřem," dodal po zápase spokojený lodivod domácího celku Marián Korabík. (moš)

DOBRATICE – HLUBINA 4:1 (2:1)
Branky: 23. a 62. Zábelka, 45. a 59. Hlaváč (1 z pk) – 8. Krčmařík. Rozhodčí: Pavlásek – Malchárek, Kotala. ŽK: Galusik, Zábelka, Šigut, Uherek – Schmutz, Krčmařík, Sasko, Hyrník. Diváci: 125.
Dobratice: Galusík – Somr, Škapa, Lýsek, Skotnica – Svobodník, Šigut (90. Bezecný), Marián Causidis, Hlaváč (85. Uherek), Marek Causidis (89. Bortlíček) – Zábelka (80. Březina). Trenér: Marián Korabík.

Rozbahněný terén oběma celkům nevyhovoval
V úvodu střetnutí měli fotbalisté Dobré na petřvaldském trávníku více ze hry. Jenže poté se na hřiště sneslo doslova krupobití a utkání přešlo spíše v boj, než pohlednou kombinační hru. I tak to ale byli hosté, kteří se ve 14. minutě ujali vedení. Papřokův trestný kop domácí gólman neudržel a pohotový Malchárek vrátil míč přesně tam, kde jej hosté chtěli dostat – 0:1. Hřiště se postupem času přeměnilo v rozbahněné pole. Domácí mohli vyrovnat ve 20. minutě, kdy rozhodčí po Maléřově faulu na Valíka odpískal pokutový kop. Ten zahrával stoper Kroupa tak ležérně, že si s jeho pokusem brankář Lužný snadno poradil. Srovnání stavu se příznivci Petřvaldu přesto dočkali, když po půlhodině skóroval po standardní situaci Valík.

Po změně stran se již promrzlá hrstka diváků kýžených gólů nedočkala, a tak duel skončil remízou 1:1. „Začátek byl bohužel naše klasika. Pak jsme nedali penaltu, ale přesto se nám podařilo vyrovnat. Ve druhém poločase jsme možná byli lepší, ale do vyložené šance jsme se nedostali. K výhře nám chybělo ještě něco navíc. Nakonec to byla asi zasloužená remíza," hodnotil petřvaldský trenér Jaroslav Tyleček čtvrtou dělbu bodů jeho týmu v sezoně.

„Jak vyjádřit tento týden? Asi jako týden blbec. Smolná domácí remíza v poslední minutě utkání, následně počasí, které pěkně zamávalo s tréninkovou docházkou a zranění či pracovní povinnosti několika hráčů. Na horké půdě domácího Petřvaldu jsme si přesto věřili na vítězství, ale nakonec je asi remíza spravedlivá. Těžký terén nedovolil hrát pohledný fotbal, je jen velká škoda námi neproměněných příležitostí a hlavně zranění dvou našich borců. Ztratili jsme dva hráče i body,"
mrzelo po utkání kouče Dobré Dalibora Damka. (dtb, fil)

PETŘVALD NA MORAVĚ – DOBRÁ 1:1 (1:1)
Branky: 30. Valík – 14. Malchárek. Rozhodčí: Jahoda – Šujan, Špičák. ŽK: Ručka – O. Gryžboň, J. Gryžboň. Diváci: 36.
Petřvald: Klečka – Musil, Kroupa, Prudký, Ručka – Huvar, Martin Hýl, Jaroš, Nitka – Valík (73. Marek Hýl), Mikulík. Trenér: Jaroslav Tyleček.
Dobrá: Lužný - Damek, Šebestík, Maléř, Filipčík – O. Gryžboň, Platoš, Malchárek, L. Papřok (77. Zícha) - Rajnoch (14. Alexa, 69. Laštovička) – J. Gryžboň. Trenér: Dalibor Damek.

Sedlištím se moc nedařilo
Veřovice zažily na hřišti Sedliště výtečný úvod, když přihrávky Hanka využil Adam Šimíček, jenž přesnou ranou k tyči poslal v 9. minutě Mičkův tým do vedení. Stejný hráč po dvaceti minutách otřel svůj pokus o tyč a důležitý moment pak nabídla 38. minuta. Po faulu Radima Košelíka dostali domácí výhodu penalty, ale veřovický mladík Zapletal, jenž dostal na jaře poprvé šanci místo zraněného Martina Fojtíka, soupeřův pokus výtečně vyrazil na roh, po kterém pak Veřovice přežily i následný závar.
V duelu hraném na těžkém terénu se domácí dočkali vyrovnání v 56. minutě, kdy využil hostujícího nedůrazu Papřok. Za chvíli mířil hlavou těsně nad Kupčák a čtvrt hodiny před koncem už domácí slavili obrat. Po dlouhém autu a následné přihrávce skóroval kanonýr Krejčok.
Domácí radost však vydržela pouze pět minut, než se po Černochově přímém kopu z poloviny hřiště dokázal uvolnit Daniel Šimíček, jenž zařídil konečnou remízu. „Bod je dobrý vzhledem k tomu, že se nám na tohoto soupeře moc nedařilo. S přihlédnutím k vývoji utkání a neproměněné penaltě domácích je nakonec dělba bodů spravedlivá," líčil vedoucí veřovického celku Marcel Fojtík. (dtb)

SEDLIŠTĚ – VEŘOVICE 2:2 (0:1)
Branky: 56. R. Papřok, 75. Krejčok – 9. A. Šimíček, 80. D. Šimíček. Rozhodčí: Kubáček – Ham, Galásek. ŽK: R. Papřok – Fojtík, Černoch. Diváci: 70.
Sedliště: Daniel Majer – Sekanina, Bilas, Foukal, Jiříček, Krischke (46. Bílek), Mokroš, Vlček, Dom. Majer, R. Papřok, Krejčok. Trenér: Daniel Majer.
Veřovice: Zapletal – O. Fojtík, Černoch, Adamec, Knybel – O. Matuš, Ra. Košelík, D. Šimíček (90. Švolba), Hanko (85. Bartoň) – Kupčák, A. Šimíček. Trenér: Roman Mička.