Domácí trenér Milan Duhan musel před utkáním s posledním Žďárem řešit několik otázek v sestavě. Z ní mu totiž vypadli zranění Talián s Bačíkem, navíc onemocněl ještě zkušený Wozniak. Do sestavy se tak poprvé v sezoně dostal obránce Filip Korneta. „Nervózní jsem moc nebyl, navíc mi hodně pomohli kluci na hřišti," hlásal po utkání novic v domácím drese.

Zachraňující se Žďár přijel do Stovek s jasnou taktikou. Ubránit co nejlepší výsledek. A tak není divu, že první gól vstřelili Valcíři až po změně stran. To se ve 48. minutě opřel do míče Mozol a brankáři Pospíchalovi nezbylo nic jiného, než si balon vytáhnout ze sítě. O chvíli později se v dobrých šancích ocitli Švrček s Teplým, oba domácí fotbalisté se ale mezi střelce zápasu nezapsali.

To se povedlo až v 72. minutě Gulajevovi, který dorážel do prázdné brány odraženou střelu Cepláka. Hosté se ukázali pouze jednou, to když v 59. minutě zahrával Heide standardní situaci a Turek trefil hlavou tyč.

„Musím uznat velkých kvalit soupeře. Ani Prostějov tyhle kvality nemá. Porážka o dvě branky je pro nás velmi dobrým výsledkem. Celý zápas jsme byli pod permanentním tlakem. Domácí prokázali, že jsou na špici tabulky oprávněně," hodnotil utkání hostující trenér Josef Vanko. „Soupeř k nám přijel s dobrou defenzívou, kdy se zaměřil na bránění své poloviny hřiště. Mě velice mrzí, že tu dřinu, kterou máme jak v zápasech, ale i v tréninkovém procesu, tak jí nedokážeme prodat v proměňování našich šancí. To nás pak strašně psychicky sráží," dodal domácí lodivod Milan Duhan.

Na fotbalisty Frýdku v tomto týdnu čekají dva zápasy na hřištích soupeřů. Zítra zajíždí Valcíři do Kunovic, kde se střetnou s juniorkou prvoligového Slovácka. V sobotu pak hrají Duhanovi svěřenci v Hulíně.

MFK Frýdek-Místek – Žďár nad Sázavou 2:0 (0:0)
Branky: 48. Mozol, 72. Gulajev. Rozhodčí: Kubica – Antoníček, Sedláček. Bez karet. Diváci: 647
Frýdek-Místek: Prepsl – Literák, Coufal, Korneta, Žídek (81. Pešek) – Švrček, Cesnek, Mozol, Ceplák (90. Juříček) – Teplý (65. Skotnica), Gulajev. Trenér: Milan Duhan