Frýdlantští fotbalisté se připravují na svůj start na neprofesionálním mistrovství Evropy - Mountain Village European Championship 2012, které se uskuteční od 24. do 27. května v rakouském středisku Kleinarl - Wagrain.

Dvanáct týmů z celé Evropy se utká o titul evropského šampiona a frýdlantské hráče čeká ve skupině Švýcarsko, Dánsko a Nizozemí. S týmem na Euro odcestují také fanoušci, rodinní příslušníci a sponzoři. „Přidělenou kvótu padesáti míst na ubytování jsme vyčerpali bezezbytku, další desítky fanoušků jedou po vlastní ose a ubytování se jim podařilo zajistit buď přímo v Kleinarlu nebo v sousedním Wagrainu. V době konání šampionátu jsou totiž ubytovací kapacity téměř beznadějně vyprodány," říká místopředseda 1. BFK David Mareček.

„Jsme mile překvapeni, jakou pozornost šampionátu věnují zahraniční média. Například rakouská veřejnoprávní televize ORF přenášela losování do jednotlivých skupin dokonce v přímém přenosu, německá a švýcarská média nejsou o nic pozadu. Věřím, že české sdělovací prostředky nezůstanou pozadu a rovněž se přidají," přeje si Mareček.

Mužstvo Frýdlantu čeká nakonec noční přesun do Rakouska, tým odjíždí ve středu 23. května půl hodinu před půlnocí. „Hráči si termín odjezdu zvolili sami, do úvahy přicházela i varianta cesty den před prvním utkáním, ale nechali jsme to na nich. Do Kleinarlu bychom měli dorazit v dopoledních hodinách a večer nás čeká první zápas proti švýcarskému týmu FC Gspon," přiblížil plány David Mareček. (red)

Program ME amatérských týmů

23. 5.

23.30 h - odjezd na šampionát

24. 5.

9.30 h - příjezd do Kleinarlu

17.30 h - slavnostní zahájení ME

19.15 h - zápas ČR - Švýcarsko

25. 5.

14.00 h - zápas ČR - Nizozemí

26. 5.

10.15 h - zápas ČR - Dánsko

27. 5.

13.30 h - zápas osobností Evropy

16.00 h finále EURA

18.00 h - slavnostní ukončení

28. 5.

10.00 h - odjezd do ČR

19.00 h - příjezd do Frýdlantu n. O.