AC Gamaspol Jeseník – SKP Likop Třinec 6:2 (2:1).

Podzimní částí druhé ligy prošli třinečtí futsalisté s jedinou porážkou na kontě. V odvetné fázi prohráli druhý venkovní zápas za sebou, když nestačili na Jeseník.

Gamaspol to na Třinec umí, v předchozích dvou střetnutích s ním uhrál nerozhodný výsledek a tentokrát ho dokonce porazil. Domácí měli lepší úvod a brzy vyhrávali o dvě branky. Jejich rival se vzchopil a o pár minut později se zásluhou tečované rány hrajícího trenéra Cieslara radoval z kontaktního gólu. Hosté zůstali ve hře i díky tomu, že je soupeř nepotrestal z desetimetrového kopu za šestou kumulovanou chybu, míč zastavila tyčka.

„V ten moment jsme měli docela štěstí, protože pokud by se hráči Jeseníku prosadili, naše situace by se stala těžší. Když už jsme u těch u deseti metrových kopů, ve druhé části střetnutí jsme ho mohli zahrávat také my. Domácí rychle nasbírali pět faulů, ale šestý jim už rozhodčí neodpískali," poznamenal sportovní manažer Třince Josef Cieslar starší.

Poučení z krizového vývoje si Slezané nevzali, a tak jim domácí futsalisté zkraje druhé půle připravili další příkoří. Za stavu 4:1 se prosadil Opluštil, který na brankáře vyzrál lobem. „Při třetím a čtvrtém gólu neměl úplně čisté svědomí brankář Sikora. Faktem je, že něco chytil, ale už podruhé se mu stalo, že nás nepodržel," pokračoval Cieslar.

Branek mohlo padnout ještě více, protože domácí borci orazítkovali brankovou konstrukci. Jejich rivalům se to stejné podařilo ještě třikrát (Cieslar, Baron) Drama se nakonec nekonalo, neboť domácí se rychle přesunuli na půlku rivala a po bleskově rozehraném rohovém kopu přidali pátý zásah. Třinci nepomohla ani hra bez brankáře, při pokusu o power-play mu Jeseník střelou přes půl hrací plochy uštědřil šestý úder.

„Po Chocni jsem se zlobil, ale tentokrát kluci dřeli, takže jim nemohu nic vytknout. Položily nás naprosto zbytečné chyby, neprospěly nám ani zdravotní potíže některých hráčů. Hudzieczek s Kalfasem měli v nohou tvrdý fotbalový trénink, do druhé půle jsme je raději nenasadili," prozradil Cieslar.

V pátek třinecký Likop od 20 hodin vyzve na domácí palubovce brněnský celek Lino-Kalábek.

Branky: Schneider 2, Furik 2, Macura, Plhák – Cieslar, Opluštil

Likop Třinec: Sikora – Cieslar, Sierota, Hudzieczek, Sniegoň – Csikán Opluštil, Kalfas, Baron. Trenér: Josef Cieslar mladší.

Další výsledky 15. kola: Slavia Havířov – Květnice Tišnov 2:2, Komax Kunčice – VŠB Ostrava 7:3. (rom)