Aktivnější byli z počátku hosté z Třince, zvláště šance po Sierotově dělovce a následné dorážce Očadlíka volala po gólu. Bohužel hostující útočník v nadějné pozici selhal, když pálil pouze do brněnského brankáře Šimona. Domácí se poprvé do velké příležitosti dostali v 5. minutě, kdy se před Sikorou zjevil zcela osamocený Havel. Třinecký brankář ale projevil chladnou hlavu a překonat se nenechal. Až ve 12. minutě Helas udeřil. Míč se dostal k volnému Cupákovi a ten ranou mezi nohy propálil Sikoru v hostující bráně. Blízko vyrovnání byl vzápětí Opluštil, který se ocitl sám před brněnskou prázdnou brankou, tu však netrefil.

Druhá část zápasu se hrála v jasné režii domácího celku. Ti v úvodu totiž Cupákem a Ovčáčikem nastřelili dohromady neuvěřitelných pět tyček. Domácí tlak pokračoval a v rozmezí 30. a 31. minuty pak vygradoval dvěma góly v třinecké síti. Jako první se nejprve prosadil Cupák, který se prodral mezi hostujícími hráči a dloubáčkem nedal Sikorovi šanci. O minutu později dostal zase výbornou přihrávku Sýkora, který k zakončení zvolil bodlo a na ukazateli skóre svítil stav 3:0. Brňané poté svůj tříbrankový náskok poctivě bránili a Likop do větších šancí nepouštěli. V závěru pak ještě při power-play chytil Šimon slabou střelu Oploštila a střelou přes celé hřiště pečetil výhru domácího celku.

Druhou část základní části zahájí třinečtí futsalisté v neděli 14. prosince, kdy se od 20 hodin představí na palubovce pražské Slavie. Vzhledem k postavení obou týmů v průběžné tabulce, bude se hrát o velice důležité body.

Helas Brno – Likop Třinec 4:0 (1:0)

Branky: 12. a 30. Cupák (Sýkora), 31. Sýkora (Lerch), 40. Šimon. Diváci: 356.
Třinec: Sikora – Baron, Opluštil, Sniegoň (Przyczko), Cieslar ml. – Mendrok, Kantor, Očadlík, Sierota. Trenér: Josef Cieslar starší.
Další zápasy 11. kola: Sparta Praha – SAT-AN Kladno 9:2, Nejzbach Vysoké Mýto – Tango Brno 7:2, Hradec Králové – Benago Zruč 3:4, Mělník – Balticflora Teplice 2:12, Slavia Praha – ERA-PACK Chrudim 1:5.