„V Třinci mi bylo řečeno, že se mnou nepočítají. Nový trenér Pavel Hajný mi oznámil, že je zbytečné, abych s nimi absolvoval přípravu," řekl jednatřicetiletý fotbalista. Loňskou sezonu strávil v třetiligové Orlové, kde působil jako jediný profesionál v klubu. „Nevím, zda budu v Orlové pokračovat. V klubu se změnily finance, uvidím, co mi nabídnou," řekl bývalý hráč Jakubčovic a pražské Dukly.

Tajně živil naději, že by mohl v Třinci dostat novou šanci. „Docela mě to mrzí. V Třinci jsem hrál čtyři roky, v sezoně, kdy se padalo, jsem byl dokonce nejlepším střelcem, bohužel trenér Kouřil mě vyhodil," vzpomíná na svůj hořký třinecký konec mladší z rodu Hanusů. „To, jak se se mnou pan Kouřil rozloučil, mu hned tak nezapomenu. Řekl mi, že chce sázet na mladé, přitom na mé místo přivedl klučinu, který odehrál za sezonu snad tři zápasy," kroutí hlavou jednatřicetiletý záložník a už s úsměvem dodává: „Holt, budu muset čekat, až se v Třinci opět změní trenér."
Svou budoucnost chce mít vyjasněnou do konce týdne. „Přípravy na nový ročník brzy začnou, chci být od jejího počátku s novým týmem," pokračuje dál v povídání. Nebránil by se ani možnosti hrát v Rakousku. „Nechci předbíhat, je to sice o cestování, ale i tato varianta existuje. Sítě jsem už rozhodil," přiznal František Hanus.
Minulou sobotu se František Hanus představil v barvách sportovních osobností na charitativní akci v Kravařích, a to po boku svého staršího bratra Martina. „Bylo to příjemné, na hřišti jsme si rozuměli," podotkl mladší z bratrské dvojice. Není žádným tajemství, že oba bratři touží hrát spolu v jednom týmu. „Je pravdou, že už jsme s majitelem Hlučína panem Kotem na toto téma mluvili, o nic konkrétního ale zatím nešlo," pravil František Hanus, který nyní žije v Jablunkově.

Jeho o šest let starší sourozenec zraje jako víno, v právě skončené sezoně dal v MSFL dvacet branek. „Je dobře, že to bráchovi střílí, je vidět, že věk je jenom číslo. Asi má taky štěstí na dobré spoluhráče, kteří mu to umí dát," uzavřel František Hanus.