Podzimní třetiligový duel skončil smírem, Třinec si z Hlučína odvezl remízu 1:1. Stejným výsledek přeneslo rovněž pohárové střetnutí, v němž celek kouče Kouřila vybojoval postup v penaltovém rozstřelu.

V létě Hlučín v Třinci vyhrál 1:0, v zimě dokonce 2:0. Přestože šlo pouze o přípravná utkání, výsledky naznačily, že vedoucí celek MSFL rozhodně nečeká snadné pořízení. „Hlučín je pro mě silnější tým než Prostějov a Frýdek-Místek," prohlásil trenér Třince Miroslav Kouřil a pokračoval: „Čeká nás jeden z nejtěžších zápasů sezony proti nesmírně silnému a kompaktnímu soupeři."

A také běhavému – slušelo by se dodat, protože právě výtečná fyzická připravenost je silnou stránkou výběru trenéra Hajného. Zdá se, že ve zdánlivé výhodě je Třinec. Na obnovení sil měl přesně čtyřiadvacet hodin navíc a jeho jednostranný sobotní duel s Rosicemi stál hráče mnohem méně sil než jejich hlučínské protějšky v nedělním souboji s béčkem Baníku (2:2). „Proti Rosicím jsme samozřejmě chtěli dávat góly, ale podvědomě jsme se šetřili na Hlučín, aby se nikomu z nás nic nestalo," přiznal třinecký záložník Martin Motyčka.

Kondice, fotbalovost, Hlučín, Prostějov, Frýdek-Místek. Pokud chce Třinec zpátky do druhé ligy, žádné alibi si hledat nemůže. Musí se ohlížet sám na sebe, ne na své rivaly. A toho nejbližšího, z Hlučína, musí prostě pokořit. „Jdeme tvrdě za svým cílem, uděláme pro to maximum. Chceme jít zpět nahoru, musíme to urvat za každou cenu," burcoval svůj tým třinecký kapitán Pavel Malíř a dodal: „Hlučín je silný, má kvalitní fotbalisty. Bude to jiný oříšek než Rosice. Přesto hrajeme doma, chceme jít za vítězstvím. Se soupeřem se utkáváme často, máme mu rozhodně co vracet. Uvidíme, s jakou taktikou přijde trenér." (rom)