Pozvánka na akci.

Kubina Team ve Frýdlantu zápasem proti týmu z krajského přeboru oslaví své desetileté výročí. Bývalý reprezentační obránce a vítěz Stanleyova poháru, který v prosinci ukončil kariéru a trvale žije na Floridě, kvůli charitativnímu utkání na pár dnů přiletěl domů.

Přečtěte si také: Kubina Team oslaví desáté narozeniny: do Frýdlantu přijede i Jankulovski!

„Když jsme před deseti lety s těmito akcemi začínali, nenapadlo by mě, že to tak dlouho vydrží. A jsem za to moc rád. Pokaždé se snažíme nějak finančně pomoct tomu, kdo to potřebuje, a vidím, že to má nějaký smysl," řekl Kubina.

V sobotu tým sportovních osobností pomůže Kateřině Matulové z Frýdlantu nad Ostravicí. Jeho mužstvo bude složeno z tradičních stálic. Do fotbalového dresu se oblečou bývalí či současní hokejisté Filip Kuba, Marek Malík, Roman Polák, Rostislav Olesz, Vladimír Vůjtek, Miloš Holaň či František Černík, fotbalista Baníku Václav Svěrkoš anebo ostravští trenéři Martin Svědík s Vítem Baránkem. Zvláštním hostem bude kouč slovenských hokejistů Vladimír Vůjtek starší, který usedne na lavičku.

„Další tradiční opory Pavel Srníček a Radek Látal, kteří pravidelně jezdívají, nám museli odříct, protože mají v tomto termínu povinnosti ve svých klubech Spartě, respektive Košicích," řekl Kubina. Fanouškům se tak nakonec z dříve avizovaných hvězd nepředstaví jen bývalý hráč AC Milán Marek Jankulovski, který dal přednost sledování tenisového finále ve Wimbledonu.

Sobotní duel ve Frýdlantu začíná v 17 hodin, lístek stojí 50 korun a děti s ženami mají vstup zdarma! Mediálním partnerem Kubina Teamu je už deset let Moravskoslezský deník.