Fotbalový oddíl MFK Frýdek-Místek dosáhl na další úspěch. Jak jsme již před nedávnem fotbalové fanoušky Frýdecko-místeckého a třineckého deníku informovali, uskuteční se v úterý 1. května na stadionu ve Stovkách mezinárodní miniturnaj bývalých hráčů Válcoven a reprezentací Česka a Slovenska.

Nyní si frýdecko-místecký klub připravil pro fanoušky další fotbalový bonbonek, který by měl zvednout nejen prestiž zdejšího fotbalu, ale také i prezentaci města Frýdek-Místek. V neděli 26. srpna se totiž na stadionu ve Stovkách uskuteční finálový zápas 19. ročníku mezinárodního dorosteneckého turnaje (U18) Memoriál Václava Ježka, kterého se kromě České republiky zúčastní ještě celky Norska, Turecka, Ukrajiny, Maďarska a Slovenska. „Je to další krok k úspěšné propagaci frýdecko-místecké kopané. Poděkování tak patří předsedovi Moravskoslezského krajského fotbalového svazu Martinu Bednářovi a také předsedovi Okresního fotbalového svazu ve Frýdku-Místku Zdeňku Dudovi,“ prozradil předseda fotbalového klubu MFK Frýdek-Místek Radomír Myška.

Memoriál Václava Ježka

Turnaj, který má letos již své 19 pokračování, se odehraje tentokráte v Moravskoslezském kraji, a to ve dnech 20. – 26. srpna 2012. Tento mládežnický mezinárodní turnaj je organizován Fotbalovou asociací ČR za výrazné spolupráce s Moravskoslezským krajským fotbalovým svazem v Ostravě. Všechny zúčastněné týmy budou ubytovány v ostravském hotelu Park Inn. Již zmíněná šestice přihlášených celků bude rozdělena před turnajem do dvou skupin, a to dle aktuálního postavení v žebříčku UEFA. Vítězové skupin si zahrají na stadionu ve Stovkách finále, druzí ze skupin sehrají utkání o konečné třetí místo a třetí celky v základních skupinách budou hrát o konečnou pátou pozici. Turnaje se zúčastní hráči narozeni po 1. lednu 1995. „Našim tajným přáním je, aby se naši reprezentanti probojovali nejen do finále, ale aby se do reprezentačního výběru dostal i náš odchovanec Karel Neumann, který hraje momentálně v ostravském Baníku,“ přeje si šéftrenér frýdecko-místeckého mladšího dorostu Roman Vojvodík. Dodejme jen, že v rámci turnaje se bude vyhlašovat ještě cena Fair Play, nejlepší hráč, brankář a střelec.