„Ta šance mě strašně mrzí, nějak mi to tam nechce a nechce spadnout. Já se rázem ocitl sám před jejich gólmanem a začal spekulovat, co dál udělat. Nejdříve jsem to chtěl lobnout, ale pak jsem si to rozmyslel a střílel vedle tyče," smutnil po utkání Ceplák. Zklamaný ovšem být nemusel, jelikož vzápětí připravil gól pro kanonýra Teplého. „Alespoň, že jsem na jeden gól přihrál," smál se.

Podrobnosti k utkání najdete ZDE!

Zlínští mladíci dokázali kolo předtím porazit doma silný Prostějov. Měli jste ze svého soupeře respekt?

Je pravdou, že ten začátek zápasu byl takový všelijaký. V prvních dvaceti minutách byl Zlín nepříjemný a hrál se fotbal nahoru dolů. Měli technicky dobře vybavený tým, který si nějaké ty šance i vypracoval. Nám se pak podařilo vstřelit dva rychlé góly a to myslím soupeře psychicky zlomilo.

Vy jste asi naopak měli takovou vnitřní motivaci, když jste chtěli odčinit nevydařené utkání v Hulíně…

Určitě, všechny kluky v kabině ta remíza v Hulíně hodně mrzela. I proto jsme to chtěli dnes na hřišti odčinit, navíc už bylo třeba se chytit i střelecky. Naštěstí to všechno takhle krásně vyšlo.

Je určitě příjemné, když před domácími fanoušky nastřílíte šest branek…

Víte, my si v každém zápase vypracujeme dost šancí, jenže je nedokážeme bohužel proměnit. Tohle je první utkání, které nám střelecky vyšlo.

Terén byl po vytrvalém dešti hodně nasáklý vodou, i přesto byl k vidění pěkný kombinační fotbal.

Je pravdou, že terén byl hodně těžký, ale ještě to nebylo tak hrozné. Míč se po trávě vždy krásně sklouzl, takže kombinovat se naštěstí dalo.

Zatím jste se ve Frýdku střelecky v mistrovských zápasech střelecky neprosadil. Možná jste si ten gól schoval na středeční dohrávku s Orlovou, se kterou jste se v přípravě dvakrát střetli.

Je to těžký soupeř, který má ve svém středu zkušené fotbalisty. Hodně bude záležet, jak do utkání vstoupíme a zda se nám bude dařit proměňovat šance. Všichni ale víme, že to jednoduché utkání nebude.

Vy se na hřišti střetnete s vaším bývalým třineckým spoluhráčem Františkem Hanusem. Budete se s ním před utkáním nějak hecovat?

To asi zrovna ne. S Františkem se do utkání asi neuvidíme. Možná až v zápase pár motivačních slov padne. Uvidíme.