Skutečnost, že jste se stal prvním střelcem svého týmu v nové sezoně, vás zřejmě moc netěší, je to tak?

Radost nemám. Kdybychom vyhráli nebo aspoň remizovali, pak bych ji měl, ale takhle můj gól nemá žádnou cenu.

Domácí premiéru jste nezvládli ani vloni, Sokolovu jste podlehli 1:2. Vzpomněl jste si na toto utkání?

Ani ne, to už je minulost. Mrzí mě ten dnešní zápas. Soupeř dostal červenou kartu, vytvořili jsme si tlak, dali gól a začalo to vypadat velice slibně. Pak však dostaneme červenou kartu i my, hra se vyrovná, na začátku druhé půle inkasujeme hloupou branku a nakonec to dopadne takhle.

Zlobili jste se na vyloučeného spoluhráče Lisického, který před pauzou dostal druhou žlutou kartu za zakopnutí míče?

Já ten moment ani neviděl, takže nevím, nechci to hodnotit.

S jakými taktickými záměry jste nastoupili do derby s Karvinou?

Plán byl takový, abychom hráli o něco výš než ve Zlíně, přece jen jsme byli domácí. Měli jsme hrát jinak, rozhodně útočněji.

Překvapilo vás, že Karviná dala mančaft dohromady až na poslední chvíli a přesto působila sehranějším a kompaktnějším dojmem?

Možná trochu ano. I Karviná má zkušené mužstvo a prosadit se proti ní nebylo snadné. Nešlo nám to tak jako ve Zlíně, ale kdybychom něco vytěžili z našich pološancí, nakonec to mohlo vypadat úplně jinak.

Do utkání jste vstoupili špatně, nechali jste se zatlačit, inkasovali jste branku a po Skwarczekově vyloučení a vaší vyrovnávací trefě jste v tlaku polevili a hra se znovu vyrovnala.

Karviná si pomáhala hlavně tím, že dávala míče na svého vysokého útočníka, který je podržel. Hosté si vynutili nějaké fauly, kouskovali hru a my jste se nemohli dostat do tlaku. Pravdou je, že jsme do zápasu vstoupili špatně, ale pak jsme dali gól a rychle se z toho oklepali. Myslím si, že to utkání jsme si prohráli sami.

Nemáte obavy z toho, že by se mohlo opakovat loňské trápení na domácím hřišti, kde jste v průběhu podzimu vyhráli pouze jednou?

Z toho strach nemám. Musíme si ten zápas rozebrat, vzít si z něho ponaučení a pak na něho rychle zapomenout. V týmu máme dostatek zkušených hráčů, aby to zvládli. Věřím, že na to zapomeneme a rychle se z toho dostaneme.

Po nadějném začátku ve Zlíně vás ten nezdar asi mrzí dvojnásob, že?

Ve Zlíně jsme hráli dobře, přivezli jsme si odtamtud bod a chtěli jsme na to navázat. Pak ale prohrajeme první domácí zápas.

Vzchopíte se z nezdaru před venkovním utkáním v Mostě?

Doufám, že ano. Pokud budeme hrát tak poctivě, jako předtím ve Zlíně, bude nám to přinášet body. Musíme si to rozebrat, vrátit se k naší typické hře a z toho vycházet.

V uplynulé sezoně druhé ligy jste se stali pátým nejlepším celkem jara. Dokážete na úspěšné období navázat?

Uvidíme. Půl roku jsme doma neprohráli, ale teď to budeme mít těžší, protože soupeři si už na nás dají větší pozor. Musíme se na to pořádně připravit. Myslím si, že když se vyvarujeme některých chyb a proměníme šance, nemuselo by to být špatné. Těžko se to ale odhaduje takhle s předstihem.

Roman Baselides