„Tento turnaj jsme jeli vyloženě užít. Navíc jsme chtěli poznat nové fotbalové prostředí a také i jinou fotbalovou mentalitu," poznamenal trenér Frýdku-Místku Radek Šmíd.

Valcíři tak během dvou dní sehráli na Luning Cupu deset kvalitních a náročných zápasů.

Výsledky 1. dne:
FM - SC Wiedenbruck 0:1
FM - SpVG Hammer 0:2
FM - SC Verl 1:0 (Žídek)
FM - SC Itzum 1:1 (Packo)
FM - SG Langenberg 3:0 (Packo, Mohyla, Málek)
„Hned na úvod prvního hracího dne jsme doslova prospali dva zápasy. Poté už jsme ale hráli přesně to, co jsme si s klukama řekli v kabině. Musím ještě podotknout, že všechny týmy byly proti nám o rok starší, my se jim ale chtěli vyrovnat, což se ve většině utkání i povedlo," řekl po návratu domů frýdecko-místecký trenér. Valcíři skončili v základní skupině čtvrtí.
Výsledky 2. dne:
FM - FC Kaunitz 1:1 (Šigut)
FM - SG Langenberg Benteler 2:0 (M. Merta, Mohyla)
FM - SC Wiedenbruck 2:0 (Byrtus, K.Merta)
FM - TUS Eving Lindenhorst 1:0 (Žídek)
FM - SV Lippstadt 1:2 (Corriero)¨

„Na druhý den jsme skončili v tabulce druzí, takže z toho nakonec bylo celkově osmé místo. To ale pro nás nebylo až tak důležité. Všichni hráči dostali na turnaji prostor, čímž nabrali nové zkušenosti do nové sezony. Celkově jsme na turnaji pět zápasů vyhráli, dvakrát remizovali a ve třech případech odešli ze hřiště jako poraženi. Zápasy s německými celky určitě splnily naše očekávání," dodal na závěr Radek Šmíd. 

Výběr frýdecko-místeckých žáků kategorie U14 v Německu reprezentovali: Málek, Moják, Rusek - Žídek, Tomančák, M. Merta, Zrůnek, Šigut, Packo, K. Merta, Mohyla, Hrušovský, Byrtus, Mokroš, Ruml, Vahalík, Mikulenka, Corriero, Koliba, Niesner. Trenéři: Radek Šmíd a Martin Rojíček.