MFK Karviná U19 – MFK Frýdek-Místek U19 0:2 (0:1). Mladí Valcíři si byli vědomi, že jestli chtějí pomýšlet na případnou baráž o postup do nejvyšší dorostenecké soutěže, musí nad svým největším rivalem z Karviné zvítězit. „Zápasu předcházel klasický tréninkový týden. Kluci byli soustředění, řekl bych, že pečlivěji, než kdy jindy. Věděli, jak těžké a důležité utkání je čeká. Nikdo z nich to nechtěl těm ostatním zkazit. Právě asi ten pocit zodpovědnosti je posílil, vnitřně se semkli. Do utkání tak nenastupovali ustrašeně, ale naopak s odhodláním a enormní vůlí tohoto silného soupeře porazit," podotkl šéftrenér frýdecko-místeckých dorostenců a rovněž i kouč zdejší U19 Petr Mrázek.

Utkání začalo oboustranně útočně, šance byly na obou stranách. Jako první se ale dokázali ve 28. minutě prosadit po rohovém kopu hosté. Úspěšným střelcem byl Hopp. „To bylo velice pozitivní, že se nám podařilo po nacvičeném signálu vstřelit první branku. Soupeř byl evidentně zaskočený, protože s takovým průběhem zápasu nepočítal," dodal kouč mladých Valcíčů. A to mohli být domácí ještě rádi, že krátce před přestávkou druhý gól hostí pro ofsajd neplatil. „Řekl bych, že ten náš gól byl zcela regulérní, ale nedalo se nic dělat, pískalo se," myslí si Petr Mrázek.

I po změně stran se hrál svižný fotbal. Rozhodující moment stetnutí pak přišel v 65. minutě, kdy se po další standardní situaci prosadil hostující Šigut. „V té chvíli jakoby domácí začali ztrácet víru ve zvrat. Nás naopak gól ještě více posílil a zodpovědným přístupem jsme dobrý výsledek uhráli až do samého závěru zápasu," radoval se z vítězství hostující trenér. „Utkání sezony se nám nepovedlo. Opět jsme nevyužili své šance z úvodu zápasu, navíc jsme propadli při bránění stadardek soupeře. Oba góly totiž padly z rohových kopů. Zklamání je obrovské," hodnotil vzájemný duel na oficiálních stránkách klubu karvinský trenér Radomír Korytář.

Valcíři se tak dvě kola před koncem soutěže vyhoupli s dvoubodovým náskokem do čela soutěže. Vyhráno ale ještě zdaleka nemají. „Teď nás čekají dvě důležitá utkání. My ale chceme vyhrát každý zápas, takže nebereme zřetel na to, zda jde o slabšího či silnějšího soupeře," dodává Petr Němec, druhý z frýdeckých trenérů. Další utkání čeká na Frýdek již tuto sobotu 2. června, kdy od 12.30 hodin hostí ve Stovkách tým Tescomy Zlín B. „Pokud v sobotu neuspějeme, tak se náš sen o prvním místě v MSDL rozplyne jedno kolo před koncem soutěže. Na náš poslední zápas s HFK Olomouc začneme myslet až v dalším týdnu. Je to tak lepší, jelikož dívat se moc dopředu nemá v životě a potažmo i ve sportu, velký význam," uzavřel Petr Mrázek, kouč frýdecké U19.

Branky: 28. Hopp, 65. Šigut. Rozhodčí: Boček.

Frýdek-Místek: Murín – Mokroš, Preči, Hopp, Štěrba (81. Musiol) – Šigut (75. Střalka), Kovalík, Vávra, O. Boráň – T. Boráň, Teplý. Trenéři: Petr Mrázek a Petr Němec.