Duel ohrožených dopadl lépe pro domácí
V případě bodové ztráty se mohli domácí fotbalisté pomalu připravovat na I. B třídu, ale Petřvald na Moravě nakonec existenční duel s Bystřící zvládl. Tylečkovi svěřenci hráli se soupeřem, na kterého ztráceli před utkáním tři body, dlouho bez branek, ale v závěru poločasu přišla důležitá vedoucí trefa, kterou měl na svědomí Jaroš, jenž střelou z úhlu napálil míč pod břevno, a kterého však do druhé půle nepustilo zranění. Po změně stran se Petřvaldští soustředili na uhájení náskoku, který chtěli pojistit do otevřené bystřické obrany. To se nakonec podařilo pět minut před koncem, kdy jeden z brejků zkušeně zakončil kapitán Martin Hýl. „Bylo to hodně nervózní a soupeř dobře kombinoval, ale do vyložených šancí jsme ho nepouštěli. Ve druhém poločase jsme čekali, že to hosté otevřou a naštěstí se nám podařilo přidat pojistku. Po taktické stránce jsme to zvládli, a i když to nebyl dobrý výkon, tak máme důležité body," oddechl si po kouč Petřvaldu na Moravě Jaroslav Tyleček. (dtb)

PETŘVALD N. M. – BYSTŘICE 2:0 (1:0)
Branky: 38. Jaroš, 85. Martin Hýl. Rozhodčí: Chlebovský – Šimeček, Jurček. ŽK: Nitka, R. Huvar (oba P). Diváci: 148.
Petřvald n. M.: J. Klečka – Prudký, Musil, Kroupa, Ručka – Nitka (89. Marek Hýl), Kožar, Martin Hýl, Huvar – Jaroš (46. Avetisyan), Valík (68. T. Klečka). Trenér: Jaroslav Tyleček.
Bystřice: Galusik – D. Kantor, L. Teofil, Badura, Zoubek, B. Kantor (72. Gajdzica), Kisza (72. Rusz), M. Teofil (82. Mustabašič), Krezelok, Čmiel (72. Staniek), Buryan. Trenér: Zdeněk Černek.

Překvapení na úkor favorita
Libhošť se doma vytáhla proti Starému Městu, které bojuje o postup do krajského přeboru. Salačovy hochy nezaskočila ani obdržená branka Štěrby z úvodu zápasu, při které domácí reklamovali ofsajd. Po dvaceti minutách však proměnil pokutový kop Jaroslav Čapka, jenž tak potrestal Kmošťákův faul na Beneše. Po vyrovnané první půli pak domácí zadělali na potřebnou výhru po hodině hry, kdy v rozmezí osmi minut třikrát skórovali a vystavili tak hostům tvrdé KO. Rozdílový gól vstřelil Závodný, následně se ujala i rána kapitána Martina Blažka a vše pak ukončil druhou proměněnou penaltou, která se znovu kopala po faulu na Beneše, Jaroslav Čapka. „Do čeho jsme kopli, tak nám tam spadlo. Naštěstí nás nepoznamenala ani obdržená branka a pořád jsme hráli svoji hru. Celý mančaft makal a odměnou byly tři body," cenil si Salač, jehož tým vyhrál po třech porážkách, při kterých ani jednou neskóroval. Kouče Libhoště nyní čeká speciální závěr sezony. V posledním kole totiž vyzve jedenáctý celek tabulky aktuálního lídra z Vratimova. Právě tam totiž trenér Libhoště bydlí. „Zrovna se to tak sešlo, takže uvidíme, co se nakonec stane," usmál se Salač.

Z výhry domácích měli radost ve Vratimově, který tak má nyní blíže k postupu do krajského přeboru. „Osobně jsem na utkání nebyl, ale vím, že kluci se tam jeli v hojném počtu podívat a po zápase mi volali. Byli hodně nadšení a musím říct, že i já. Teď nám všechno hraje zase do karet a je to jen na nás," přiznal s úsměvem trenér Vratimova Jiří Hořínek.

Situace v čele tabulky I. A třídy, skupiny B je tak kolo před koncem jasná. 1. Vratimov 48, 2. Staré Město 47, 3. Brušperk 46… Lídrovi tak stačí vyhrát a nemusí se ohlížet na ostatní. Ovšem, stejně jako Staré Město, je čeká cesta do Libhoště. „Určitě mě ten výsledek trochu překvapil, nicméně za tu dobu, co trénuju, tak vím, že hrát proti zachraňujícímu se je horší než hrát se soupeřem z vrchu tabulky. Vždycky to tak bylo a bude," uvědomuje si Hořínek. (dtb, hek)

LIBHOŠŤ – STARÉ MĚSTO 4:1 (1:1)
Branky: 23. a 72. J. Čapka (obě z pk), 64. Závodný, 67. M. Blažek – 8. Štěrba. Rozhodčí: Šafařík – Tvrdý, Brabec. ŽK: Beneš, Jachník, Bátrla – A. Střalka. Diváci: 120.
Libhošť: Martinovský – Eckelsberger, Velart, Symerský, Pojezdala – P. Čapka (77. Juřena), M. Blažek (83. Bátrla), J. Čapka – Jachník, Beneš. Trenér: Miroslav Salač.
Staré Město: A. Střalka – Recman, Slota (46. Ja. Birčák), Glembek, Sušovský, P. Němec ml., K. Střalka, Rudel (79. L. Chalachan), Štěrba, Kmošťák, T. Němec (71. Smilowski). Trenér: Petr Němec st.

V Dobré se zrodil nerozhodný výsledek
Doberští vstoupili do utkání velmi aktivně, za což byli odměněni brankou z 9. minuty. Úspěšným střelcem byl navrátilec do domácí sestavy Petr Rajnoch. Vzápětí se několikrát vyznamenal sedlišťský gólman Daniel Majer, který postupně vychytal střelecké pokusy Rajnocha, L. Šmahaje či L. Papřoka. A tak se ke slovu začali postupně hlásit také hosté. Ve 30. minutě poslal Krejčok míč před branku Dobré a R. Papřok byl u míče dříve než brankář Lužný – 1:1. Ve zbylém čase se hrál do poločasu fotbal nahoru a dolů, více branek už ale fotbalisté obou celků nevstřelili.

Po změně stran byli hosté blíže vstřelené brance. V 65. minutě se do tutovky dostal Krejčok, pro domácí jej ale naštěstí vychytal brankář Lužný. Tlak Dobré v té chvíli začal narůstat, domácí střelci ale nepochodili. I proto skončilo derby smírem. (fil)

TJ SOKOL DOBRÁ - TJ BDSTAV SEDLIŠTĚ 1:1 (1:1)
Branky: 9. Rajnoch - 30. R. Papřok. Rozhodčí: Jedlička – Havlík, D. Novák. ŽK: Maléř, Pietroszek, D. Damek, Filipčík - Vlček, Jiříček. Diváci: 112.
Dobrá: Lužný – D. Šmahaj, Šebestík, Maléř, Pietroszek – Dan. Damek (74. Kisza), Malchárek (79. Laštovička), Rajnoch (46. Filipčík), Papřok – O. Gryžboň (69. Zícha) – L. Šmahaj. Trenér: Dalibor Damek.
Sedliště: Daniel Majer – Do. Majer, Němec, Pohludka, R. Papřok, Bilas, Foukal, Vlček, Mokroš, Jiříček, Krejčok. Trenér: Ivo Valas.

Slabý výkon Hnojníku body nepřinesl
Každý zápas Hnojníku je doslova na hraně hrozícího sestupu. Derby se sousedními Smilovicemi mělo ukázat, jestli je ještě nějaká naděje pro Mikundovy svěřence udržet krajskou soutěž. Úvodní minuty byly spíše hrou uprostřed hřiště a hledáním možností, jak se dostat na dostřel branky. Tu první, hostující, ohrozil dalekonosnou střelou skoro z poloviny hřiště Ganczarczyk a ani vysoký Bašanda by neměl nárok, jenže míč těsně zapadl nad břevnem. O chvilku později se blýskl vynikajícím zákrokem nestárnoucí Mrozek na domácí straně. Hosté přehrávali protivníka po technické stránce a v počtu přihrávek. Hnojník hrozil ojedinělými, rychlými akcemi zejména Hlávky, ale ani tomu štěstí v koncovce nepřálo. To měli po rozehrání rohu Smilovice ve 35. minutě, střelu Barona z hranice šestnáctky nešťastně nadzvedl domácí hráč a míč zaplachtil přesně u levé tyče domácího brankáře. Závěrečný nápor Hnojníku přinesl dvě obrovské příležitosti P. Jantoše, žel neuspěl a poločasový stav vyzněl lépe pro hosty.

Do druhé části provedl trenér domácích první změnu se snahou oživit zejména ofenzivní činnost. Ale už po dvou minutách hry byl sám před Mrozkem Radek Barteczek a ani nadvakrát jej nepřekonal. Hosté však přesto navýšili stav po dalším rozehrání rohového kopu a Kocur jemným líznutím míče hlavou namířil přesně - 0:2. V 71. minutě už bylo pro domácí celek vymalováno. V akci jeden na jednoho si Baron pohrál s protihráčem i míčem a podél Mrozka zvyšoval na tříbrankový rozdíl. Ještě se pak představil podobnou střelou z dálky jako v první půli domácí kapitán, ale jemu radost zkazil gólman. Ani další změny v obou celcích již na střelecké bilanci z obou stran nic nezměnily. Na domácí Hnojník tak spadly pořádné chmury, podobné těm, co se hnaly po obloze.

„Velmi slabé utkání a jsme rádi především za tři body. Oba celky nic nepředvedly, i od našich hráčů jsem očekával větší zápal do hry," hodnotil duel hostující trenér Pavel Smatana. „Je to další zápas za sebou, kdy si dáme vlastní gól a to nás sráží. K tomu jsme měli dvě šance před odchodem do šatny a také bez úspěchu. Po druhé brance Smilovic jsme už neměli na to, něco se zápasem udělat," shrnul na závěr domácí prohru kouč Hnojníku Alois Mikunda. (moš)

HNOJNÍK – SMILOVICE 0:3 (0:1)
Branky: 36. a 72. Baron, 53. Kocur. Rozhodčí: Machala – Farnik, Kolarský. Bez karet. Diváci: 25!!
Hnojník: Mrozek – Oborný (80. T. Jantoš), Bauman, Rusz, M. Klus (73. Franek) – Ganczarczyk, Kozel, Kroužek, Jaworek – P. Jantoš (46. A. Klus), Hlávka (66. Lemchi). Trenér: Alois Mikunda.
Smilovice: Bašanda – Bolf, Junga, Ro. Barteczek, Balvar, Ra. Barteczek, Baron (75. Máj), Topiarz (87. Niemczyk), Dytko (80. Smolka), Kocur, Svoboda. Trenér: Pavel Smatana.