Trenér Neček na tiskové konferenci řekl, že Frýdek-Místek snížil po vašem špatném výkopu. Než však hostující Literák snížil, několikrát jste propásli možnost odpálit míč poskakující v malém vápně do bezpečí.
Začalo to tím, že jsem špatně vykopl z ruky. Při výkopu jsem šlápl do nějaké vyšlapané díry, podklouzl a výkop se mi nepovedl. Byla z toho standardka, po ní snad pět odražených míčů a ten poslední skončil v bráně.

Kouč Neček také přiznal, že hosté byli jednoznačně lepší. Takhle vás v poli už dlouho nikdo nepřehrával.
Vyhráli jsme sice dva jedna, ale nedostali jsme se pořádně do hry. Byl to pro nás důležitý zápas a možná i proto jsme byli docela nervózní. Za tři dny hrajeme další zápas, takže na ten se už nás snad nikdo nebude ptát, zítra všechno zmizí z novin a bude klid.

Dolehla na vás úspěšná série předposledních Vítkovic, které měly jen o čtyři body méně než vy?
Jasně. Sice se koukáme nahoru, ale musíme se podívat i dolů, protože rozdíl mezi osmým týmem a prvním sestupujícím byl pouze několikabodový. Díváme se nahoru i dolů, Vítkovice bodují, takže tlak cítíme. O to více, když nám někdo naznačí, že ten zápas prostě musíme zvládnout. Nehrajeme v úplném klidu.

Začátek vám vyšel náramně, dvěma góly jste se dostali do pohody. Mnohdy se říká, že nejhorší je po půli vést 2:0. Ztráty dvougólového náskoku jste se obávat nemuseli, Lipina ještě do přestávky snížila. Soupeři jste odevzdali iniciativu, nepomohla vám ani přestávka.
Dostali jsme se do situace, kdy tři body rozhodovaly o tom, jestli se dostaneme na osmý flek nebo budeme ještě více namočení. Povedlo se nám vyhrát, na předposledního máme sedmibodový náskok, teď už se na tabulku zase kouká jinak.

Hodinu jste bránili jednogólový náskok. Trnul jste v bráně?
Musím říct, že chlapci z Frýdku kopali standardky velice dobře. Kluci mi pomohli, hodně toho odhlavičkovali, protože k některým míčům jsem se nemohl dostat. Zvládli jsme to se štěstím, ale zvládli.

V sobotu jedete do Vlašimi, kde nastoupíte v improvizované sestavě. Spokojíte se s bodem?
Bude chybět pět hráčů ze základní sestavy, takže nevíme, s kým tam pojedeme. Budeme hrát na to, na co máme. Musím říct na rovinu, že tam můžeme pouze překvapit. Už by to chtělo venku zlomit, přivést tři body a vítězstvím potvrdit, že patříme výš. To už bychom byli úplně jinde. (rom)