Ten v závěrečném zápase letošní druholigové sezony vstřelil Opavě rozhodující gól, svůj výrazný podíl měl rovněž i v první brance domácího celku. „Možná kvůli tomu vstřelenému gólu to byl asi můj nejlepší zápas v této sezoně," zářil spokojeností po utkání Ilko.

Jak jste viděl duel s Opavou, kterou jste mimochodem porazili po dlouhých třech letech?
Začátek zápasu byl hodně bojovný, šlo poznat, že se hrálo derby. Navíc jsme inkasovali z první střely na bránu, což se nám v letošní sezoně stávalo docela často. Naštěstí jsme rychle vyrovnali. Do druhé půle jsme šli s vědomím, že šance máme, jen to chce proměnit. Po druhém gólu jsme si zápas užívali.

Na výhře Frýdku jste se podílel nejen vstřelenou brankou, ale i založením akce na vyrovnávací gól. Považujete tento zápas za váš nejvydařenější v letošní sezoně?
(zamyslel se) No, možná kvůli tomu vstřelenému gólu to asi nelepší zápas byl. Výkon nebyl myslím špatný. U toho našeho prvního gólu jsem se jen snažil, aby se můj hráč nedostal do zakončení případně centru. A můj gól? Dostal jsem od Mateje Ižvolta krásný centr, pak už to bylo jednoduché zakončit.

No já bych neřekl, že to bylo až tak úplně jednoduché. Přeci jen jste se musel prosadit přes stojícího Schaffartzika…
To ano, a možná tam bylo i trochu toho štěstíčka (smích).

Sezonu jste zakončili na desáté pozici. Jak vůbec hodnotíte letošní druholigový rok?
Dá se říct, že i když jsme měli určitě navíc, tak můžeme být s umístěním spokojeni. Měli jsme lépe zvládnout některé zápasy, hlavně ty domácí. Třeba utkání s Varnsdorfem bylo dobře rozehrané nebo v derby s Třincem jsme dlouhou dobu hráli proti deseti. Těch bodů mohlo být určitě víc. Cílem bylo osmé místo, což jsme nesplnili.

V jarní tabulce se ale pohybujete ve vrchní polovině tabulky…
Jaro jsme měli každopádně lepší, než podzim. Tehdy do týmu přišlo mnoho nových hráčů, museli jsme si jeden na druhého zvykat. Uteklo nám šest sedm zápasů, dohánělo se to až v závěru podzimu. I z toho pohledu se nám jaro určitě více vydařilo.

Jak se těšíte na příští sezonu? Přeci jen do ní přibudou další čtyři moravské celky.
Pro druhou ligu je to jenom dobře, jelikož si myslím, že na Moravě mají lidé fotbal přeci jen více v oblibě, než v Čechách. Navíc skoro každý zápas bude takové derby, bude mít svůj náboj a hlavně atmosféru.

Vzpomněl jste atmosféru. Co říkáte té dnešní?
Tak ono je známé, že když přijde čím více lidí, tak je to lepší nejen pro fotbal, ale i pro nás, hráče. Opava je svou fanouškovskou základnou známá, i naši diváci velkou měrou přispěli k atmosféře derby. Hráčům se v takovém prostředí hraje daleko lépe, než když na stadion dorazí dvě stovky diváků.