„Byla to další sportovní akce ze série sportovních podniků pořádaných při příležitosti 100 let TJ Sokol Palkovice. Mezi pozvanými dvanácti týmy byli hráči z Polska, Slovenska a České republiky," prozradil Petr Gřes, tajmeník palkovického Sokola.

Mladí fotbalisté na turnaji předváděli výbornou hru a opravdu se bylo nač dívat. Kromě domácího Sokola Palkovice se turnaje dále zúčastnily celky ze spřátelených slovenských obcí Oravský Podzámok a Velký Grob. Z Polska dorazil tým BTS Rekord Bialsko Biala. Česko zastupovali: MFK Frýdek-Místek bílí a modří, FK Těrlicko, TJ Doubrava-Haňovice zelení a žlutí, MFK Karviná, MFK Ostrava a FK Slavia Orlová-Lutyně.

Palkovický tým

V první hrací den čekalo na palkovické hochy celkem pět zápasů. „Ihned na úvod hráli kluci s velice silným Frýdkem-Místkem a svého soupeře se vůbec nezalekli. Po perfektní hře zdolali svého soupeře 2:0. Dále se hráčům podařilo získat ještě dvě vítězství, jednu remízu a jednou podlehli soupeři těsně 0:1. Díky těmto dosaženým výsledkům skončily Palkovice na druhém místě sobotní tabulky," vypočetl úspěchy palkovických mladíků Gřes.

Nedělní zápasy už ale domácímu celku příliš nevyšly. „Klukům nešly hlavně penalty, které následovaly po nerozhodných výsledcích. I díky této smůle se Palkovice propadly až na osmé místo, ale na hřišti kluci předváděli velice slušnou hru a všem fanouškům i rodičům jistě dokázali, že hrají kopanou na vysoké úrovni," dodal Petr Gřes.

Vítězné týmy a nejlepší hráči turnaje přebírali ocenění z rukou starosty obce Radima Bače, policejního prezidenta Petra Lessyho a spolupořadatele turnaje Romana Majchrovského. „Poděkování za organizaci turnaje patří celému realizačnímu týmu z řad rodičů palkovických hráčů a také našim sponzorům," děkoval po skončení akce Petr Gřes.

Ti nejlepší

Nejlepšími hráči z domácích Palkovic byli vyhlášeni: brankář Ondřej Hubík, záložník Michal Stavrovský a obránce Jakub Ryška. Z prvenství v prvním ročníku Perlon Cupu se radovali fotbalisté MFK Frýdek-Místek, druhý skončil TJ Velký Grob a třetí byli karvinští fotbalisté. Nejlepším hráčem celého turnaje byl pořadateli vyhlášen Jan Fukala z vítězného Frýdku-Místku. Nejlepším brankářem se stal Filip Kux z Karviné a nejlépe to střílelo frýdecko-místeckému útočníkovi Simonu Křižákovi.