Po úvodním oťukávání se o první změnu skóre postarali hosté. Nebylo to však střelou do branky soupeře, nýbrž do té vlastní, jelikož Válkova malá domů šla do protipohybu brankáře Fujaka a ten již nestačil míč směřující do své branky zastavit. Blízko vyrovnání byli hosté ve 25. minutě. K zahrání standardní situace se postavil Wawreczka. Jeho ránu doprostřed branky brankář Balko pouze vyrazil před sebe, ale ani rychle reagující Neuman nedokázal domácího brankáře překonat. Podobně dopadl vendryňský útočník ve 36. minutě, i tentokráte mu gólovou radost překazil úspěšný zákrok brankáře Balka. Dvě minuty před přestávkou už ale lučinský gólman kapituloval. O vyrovnání se postaral Goryl. Radost hostí ale dlouhého trvání neměla. Z protiútoku se k zakončení dostal domácí Tluček. Jeho střela se odrazila od tyče k dobíhajícímu J. Vrbovi a ten ranou z první upravil na 2:1.

Výhru pak mohli domácí fotbalisté zpečetit po změně stran, ale Krpelovou střelou si brankář Fujak dokázal poradit. Když pak na druhé straně nezužitkoval Palik svůj samostatný nájezd, skončil duel 13. kola okresní soutěže těsným vítězstvím domácího celku. „Soupeř nás v prvním poločase místy i přehrával. Tam můžeme děkovat brankáři Balkovi, který nás v několika šancích podržel. Naše výhra je spíš vydřená, klukům ale každopádně blahopřeji a děkuji jim za obětavý výkon," svěřil se po skončení utkání domácí trenér Miroslav Goroš.

Finstal Lučina B – TJ Vendryně B 2:1 (2:1)

Branky: 20. Válek vlastní, 45. J. Vrba - 43. Goryl. Rozhodčí: Z. Mudra – M. Vojkovský, Kubečka. Bez karet. Diváci: 30.
Lučina B: Balko – Janáček, Dorda, Mokryš, M. Vrba – Krpel (66. Kravčík), Hruška, Bojda, Krčmárik – J. Vrba (89. Plevza), Tluček (77. Geleta). Trenér: Miroslav Goroš.
Vendryně B: Fujak – Ťupa, Válek, Walek – Goryl (65. Gorný), Symerský, Wawreczka, Javorek, Przywara – Palik (72. Kavalik), Neuman.