Thiago, proti Mostu jste se objevil v základní sestavě. Jak se vám po dlouhé době hrálo a jaký to byl zápas z vašeho pohledu?

Myslím si, že to, co se od nás s Cufym (Radek Coufal, pozn. red.) očekávalo, tak jsme na hřišti splnili. Důležité bylo, že jsme neinkasovali. Utkání s Mostem nebylo ale vůbec jednoduché, vše hodně stěžoval ten těžký a bahnitý terén. Navíc jsem nastoupil na postu stopera, kde hraji pouze za farmu. Snad, až na nějaké ty mouchy, mi ten zápas vyšel.

Může vám tento zápas pomoci rozšířit vaši letošní minutáž, kdy jste prozatím odehrál 171 minut?

Těžko říct. Já jsem rád, že jsem do utkání s Mostem naskočil, i když vím, že to bylo kvůli tomu, že se nám vykartovali dva stopeři. My jsme ale taková jedna rodina, jeden tým. Když se někdo zraní nebo vykartuje, ti ostatní musí být připraveni na jeho místo. Já ale ani dnes nastoupit nemusel, jelikož mě před utkáním trápila nějaká viróza. Budu se ale snažit, abych ve Frýdku zůstal a probojoval se zpět do základu.

Přesto asi s bezbrankovou remízou být spokojeni nemůžete?

Ani nejsme. Chtěli jsme si splnit určitý bodový zisk a tady jsme plánovali vítězství. Nevadí, jedeme dál. Důležité je, že jsme zápas s Mostem doma neprohráli. Teď je před námi derby v Třinci, snad uspějeme tam.

Ono těch příležitostí na vstřelení gólu ani nebylo. Snad jediná větší tutovka bylo nastřelené břevno Petra Zapalače…

Na takovém terénu bylo velmi těžké nějak kombinovat. Je pravdou, že těch tutovek moc nebylo, byly to spíš takové pološance. I proto je možná škoda, že Zapy nezvedl hlavu, možná to mohl dávat po zemi, těžko říct. Chybělo to pověstné štěstíčko. Udělal to dobře, ale bohužel trefil tyč.

Váš tým po trenérské výměně pookřál, vždyť jste ze tří utkání vybojovali sedm bodů…

S tím je maximální spokojenost. Každý viděl, jak to bylo před těmito zápasy a jak je to teď. To je zkrátka sto a jedna. Myslím si, že začínáme opět hrát kvalitní fotbal pro fanoušky a takhle jsme chtěli hrávat.

Vzpomenul jste derby v Třinci. Váš okresní soupeř se momentálně trápí, kdy na výhru čeká již devět zápasů. Vy ale s nimi nemáte dlouhodobě příznivou bilanci…

On je každý zápas ve druhé lize těžký. Nejinak to bude i v Třinci a to bez ohledu na ty statistiky. My o motivaci máme postaráno. Nejen že tam chceme uspět, ale my je konečně chceme porazit.