Druholigové fotbalisty Třince čeká ve středečním podvečeru horká půda v Edenu, kde jsou pány fotbalisté pražské Slavie. „Někteří kluci, kterým jsem řekl, že nenastoupí, mě stejně prosili, abych je na zápas vzal. Tohle je opravdu zápas za odměnu, který je třeba si užít a tak to i bereme,“ poznamenal úvodem trenér Třince Jiří Neček.

Sešívaní se pyšní 33 ligovými duely v řadě bez porážky, ale poháry nabízejí občas překvapení. „To ano, ale Šilhavka (trenér Slavie Jaroslav Šilhavý) má tak neskutečně nabitý kádr, že si může dovolit prostřídat celou jedenáctku a na kvalitě hry to není poznat. Ne, že bychom pohár vypouštěli, dosud jsme ho brali nanejvýš poctivě, ale přece jen jsou pro nás důležitější druholigové body. Máme před derby s Vítkovicemi a Slavii si jen užijeme,“ nastínil Neček, jak asi bude probíhat pohárový svátek.

Na hřišti to podle něj bude o Slavii a o tom, co Třinci dovolí. „Je tam ohromná síla, momentálně je to nejprestižnější český klub. Já ale věřím, že se klukům nerozklepou kolena a předvedeme obstojný výkon bez ostudy. Jen je škoda, že jsme Slavii nedostali doma, to by možná v Třinci bylo vyprodáno,“ zalitoval Neček.

Výkop pohárového duelu v Edenu je naplánován na 18.30 hodin.