Zlínští mladíci nedorazili do Beskyd v plné síle. Na úspěch mohli v Třinci pomýšlet poté, co Salachna získal míč po špatné třinecké rozehrávce, navedl ho před pokutové území a tečovanou střelou, která ještě škrtla o břevno Lipčákovy brány, vyrovnal na 1:1. V tu chvíli bylo žlutomodrých plné hřiště, na chvíli zaskočený Třinec přehrávali. Do žádné další stoprocentní možnosti už třinecká defenzíva svého protivníka nepustila, střely Motala, Kaluse a Višněvského byly pro ostříleného brankáře Lipčáka spíše laskominou.

„V práci s míčem byli hráči Zlína velice šikovní, uměli si ho dát do nohy. Musím uznat, že nás trochu potrápili. Zejména na začátku, kdy vyrovnali na 1:1. Pomohly nám však dva rychlé góly. Zatímco my jsme se dostali nahoru, soupeř šel psychicky dolů," všiml si záložník vítězného týmu Miroslav Ceplák.

Třinec, hrající bez zraněného habána Gavláka, se dostal do vedení po standardní situaci Kyselého, kterou prvním gólem v třineckém dresu zhodnotil stoper Cigánek. Z dalších možností nic nebylo a poté nastalo již zmíněné patnáctiminutové hluché místo. Domácí šli do sebe až po odvážném Hupkově průniku, který jako poslední možná instance zhatil mladý brankář Dostál. Před přestávkou vychytal Joukla, jemuž Hupka prostrčil míč do uličky. Těsně předtím Joukla našel Eismann, ale byl z toho jen rohový kop.

I přesto vítěze určila už první půle. Po třiceti minutách hry Kyselý načechral míč do velkého čtverce, zlínští zadáci ho odvrátili jen k Ceplákovi, který za šestnáctkou napřáhl z otočky a pak už jen pozoroval, jak jeho volej tečovaný Hupkou zapadá přesně k tyči. Chvíli nato po levé straně našlápl Eismann a přesně načechral balon na hlavu Cepláka, který prokázal, že hlavičkování rozhodně nelze považovat za jeho slabou stránku.

Vzhledem k tomu, že Třinec měl nahráno, po návratu z kabin se už do žádných dalších větších akcí nepouštěl. I přesto zlínské pokutové území několikrát navštívil. Joukl poslal centrovaný míč hlavou vedle, ale přibližně dvacet minut před koncem si všechno vynahradil. Střídající Christu rozjel středem hřiště útočnou akci, předal míč doleva Sporyszovi, ten našel přesně nabíhajícího Joukla, který v pádu stanovil konečné skóre. „Chtěli jsme si počkat na vhodnou příležitost k brejkům. Věděli jsme, že se taková možnost dříve či později naskytne. To se také stalo, po protiútoku jsme přidali čtvrtý gól," konstatoval záložník Třince Pavel Eismann.

Třinecký trenér Miroslav Kouřil si tentokrát musel poradit bez útočníka Gavláka, kterého nepustil na trávník natažený zadní stehenní sval. I když to chvílemi vypadalo, že zastoupit slovenského čahouna nebude snadné, nakonec se to podařilo a čtyřgólová domácí norma zůstala naplněna. „Pro konečný výsledek se ukázalo, že nám Tomáš ani nescházel, ale v našem způsobu hry, kdy se snažíme rozhodnout zápas, bylo jasně vidět, že Joukl není typickým hrotovým hráčem pohybujícím se na hraně ofsajdu. Ano, Gavlák nám jednoznačně chyběl," přitakal trenér Třince Miroslav Kouřil a dodal: „Od prvního dne myslíme na to, jak angažovat kvalitního útočníka. Prozatím se nám to nepodařilo, dostat kvalitního hráče do třetí ligy není jednoduché. Přestupní termín trvá až do října, ještě se o to pokusíme. Pokud se taková možnost naskytne, okamžitě jdeme do toho."

FK Fotbal Třinec – FC Fastav Zlín B 4:1 (3:1)

Branky: 7. Cigánek, 30. Hupka, 34. Ceplák, 71. Joukl – 15. Salachna. Rozhodčí: Duda, ŽK: Motal. Diváci: 432

Třinec: Lipčák – Lisický, Švec (83. Vlachovič), Cigánek, Sporysz – Hupka (75. Matoušek) – Malíř, Kyselý, Ceplák (69. Christu), Eismann – Joukl. Trenér: Miroslav Kouřil

Zlín B: Dostál – Zavadil, Malý, Elšík, Čelůstka (38. Dvořák) – Kalus, Ekene, Salachna, Motal (74. Hradil), Višněvský – Uche (46. Hlobil). Trenér: Jaroslav Švach

ROMAN BASELIDES