Oba soupeři se v poháru potkávají poměrně často, za posledních osm let šlo již o pátý vzájemný zápas. A ten poslední třinečtí hosté jednoznačně ovládli.

„Je to pro mě zklamání, protože po sobotním utkání v Petrovicích jsem od mančaftu čekal víc. Nechali jsme si dát hned z první standardky gól, byl tam přílišný respekt, čímž jsme to soupeři trochu usnadnili,“ zamyslel se po zápase nad příčinou porážky trenér Havířova Miroslav Matušovič.

Na Třinci byla naopak vidět velká chuť. Trenér Jiří Neček totiž mužstvu v posledních dnech ordinoval zápasový klid a hráč jen trénovali. „Vyplatilo se nám to, kluci měli hlad po fotbale,“ uznal Neček. Toho si všiml i Matušovič: „Na Třinci byl vidět velký elán, taková ta dravost.“

Už v poločase za stavu 1:4 prakticky nebylo co řešit. Nutno dodat, že oba celky jsou v rozdílné fázi přípravy. Zatímco Třinec čeká v pátek shodou okolností zase v Havířově generálka s Baníkem Ostrava (18 hodin), domácí Indiáni momentálně prodělávají největší zátěž. Navíc už v sobotu hráli předkolo poháru v Petrovicích.

„Taková ta lehkost tam ještě nebyla, ale na to se nebudu vymlouvat. Třinec ukázal kvalitu, naši kluci by si z toho měli vzít to pozitivní. Zahráli jsme si s profesionálním týmem, hráči z vyšší soutěže nám ukázali, co dovedou s balonem i dobrou organizaci hry, která nám v jistých pasážích chyběla. Z toho bychom si měli vzít příklad, protože spousta gólů byla zbytečných. Pro některé mohl být zápas i poučením, co všechno jim ještě chybí, aby se někdy mohli posunout na podobnou úroveň,“ poznamenal Matušovič.

Třinec nakonec zaznamenal vysokou výhru, když vedl už 7:1 a posledních pět minut vypustil. „S výsledkem panuje spokojenost, ale výhrady mám k těm posledním minutách, protože tam jsme to prochrápali. Hodně útočíme a dozadu to necháváme na mladých,“ zdvihl varovný prst třinecký kouč Jiří Neček.

K dispozici neměl Motyčku, Avdiče a Tobiáše. „Doplnili jsme kádr o další dva hráče, přišli k nám Kateřiňák a Masař. Oba se zapracovali, vypadá to dobře. Kádr je uzavřen a jsme s ním spokojeni,“ prohlásil Neček, který se neodvážil srovnávat, zda je současný tým kvalitnější než ten na jaře.

„Jestli je silnější, to ukáže až samotná soutěž, ale myslím si, že směrem dopředu jsme kvalitu získali. Posty jsou zdvojené, kluci se teď musí o fleky více prát, ale to je pro klub jedině dobře,“ uzavřel Neček.

MFK Havířov – Fotbal Třinec 3:7 (1:4)

Branky: 31. Lišaník, 84. Omasta, 87. Lisický – 5. Čelůstka, 16. a 25. Juřena, 29. Bedecs, 52. P. Hošek, 74. Ižvolt, 83. Reintam. Rozhodčí: Mrázek – Paták, Podaný. ŽK: 2:1. Diváci: 225.

Třinec: Adamuška – Čelůstka, Reintam, Bedecs, Janoščin (61. Masař) – Ižvolt, Ilko, Vaněk, Šumbera (46. Dedič), P. Hošek – Juřena (46. Kateřiňák). Trenér: Jiří Neček.

Už v pátek s BaníkemV havířovském prostředí, které si během poháru osahali, budou už tento pátek 21. července od 18 hodin hostit třinečtí fotbalisté v generálce na sezonu ligový Baník Ostrava.
„Když nepočítám ten pohár, měli jsme skoro dva týdny zápasové volno. Čekám, že kluci budou na generálku patřičně nažhavení. Šlo to vidět už v poháru, měli hlad po gólech, chtěli hrát pořád dopředu. Samozřejmě Baník bude svou kvalitou úplně někde jinde, bude to výborná prověrka před soutěží. Přiznám se, že takové zápasy mám rád. Odehraje se to určitě ve výborné atmosféře, budeme mít proti sobě ligovou kvalitu. Všichni se těšíme,“ ujistil trenér Třince Jiří Neček.