Naopak trápení ústeckých fotbalistů ve druhé lize pokračuje. Tým trenéra Jiřího Skály dál čeká na premiérovou výhru v jarní části.

Bílo-modří byli přitom povětšinu zápasu lepším týmem, bod ale zachraňovali až v poslední čtvrthodince, kdy se trefil Jindráček. „Věděli jsme, že musíme vyhrát a chtěli jsme uspět. Naše plány nám ale zhatil první inkasovaný gól a najednou nám bylo jasné, že bude těžké dotáhnout zápas alespoň do vyrovnaného stavu. U nás zůstává stejný problém, a to je neproměňování šancí,“ řekl po zápase pro oficiální web soutěže trenér Army Jiří Skála.
Podvečer v Ústí se skutečně nesl v duchu spalování šancí. První tutovku si domácí vypracovali už ve 4. minutě,Ústečtí fotbalisté (bílo-modří) doma remizovali s Třincem 1:1.Zdroj: Deník/Karel Pech Zeman ale po rohu hlavičkoval těsně vedle. „Jejich kolmice nám v úvodu zápasu dělaly problémy,“ uznal třinecký trenér Jiří Neček. Jenže Třinec ústecký nápor ustál a pak se začal sám osmělovat. Po uplynutí půlhodiny hry se navíc trefil Čelůstka a tím Severočechy úplně zaskočil. „Přišlo mi, že s tím úplně nepočítali,“ zasmál se Neček.

Útočný fotbal pokračoval, hosté krátce před pauzou orazítkovali domácí břevno a na začátku druhé půle hlavičkoval Moulis do gólmana.

Arma začala po změně stran soupeře výrazně přehrávat a dostávala se do šancí. Ránu Moulise z 59. minuty vyrazil hostující brankář s obtížemi na roh a o chvíli později děkoval Bohu, že ústecký záložník ze slibné pozice přestřelil. V 77. minutě mohlo být definitivně hotovo, Stříž ale v úniku na Zachardu nevyzrál a vzápětí slavili na druhé straně domácí! K míči se totiž dostal Jindráček a zblízka srovnal na 1:1. „Škoda, ale Michal (Stříž) je ještě mladý, učí se a nevyčítám mu to. Mužstvo bych pochválil za dobrý výkon. Teď bude důležité se rychle zregenerovat, protože Znojmo bude velmi těžkým soupeřem,“ upozornil Neček a v hodnocení dále pokračoval. „Je to takový rozporuplný bod. Ústí na nás nastoupilo, hrálo opravdu dobře, ke konci mělo tlak a nejspíš si to vyrovnání zasloužilo, ale my mohli naše vedení pojistit a věřím tomu, že pak bychom zde vyhráli. Nedá se nic dělat, máme bodík a i ten se počítá. Je to pořád venkovní zisk,“ bral remízu Jiří Neček.

FK Ústí nad Labem – Fotbal Třinec 1:1 (0:1)
Branky: 78. Jindráček – 31. Čelůstka. Rozhodčí: Mrázek – Batík, Horák. ŽK: Peterka – Janoščín, Dedič. Diváci: 715.
Třinec: Paleček – Benetka, Čelůstka, Reintam, Janoščín – Joukl, Krišto, Šumbera (84. Hošek), Motyčka (78. Ižvolt), Stříž – Dedič. Trenér: Jiří Neček.