Na domácích byla po odloženém utkání s Budějovicemi znát velká chuť do hry a odpočinek, kdežto hosté měli v nohách těžkou úterní bitvu s Frýdkem-Místkem, která jim ze sestavy odčerpala hned pětici hráčů včetně dirigenta hry, kapitána Krišta. „Měli jsme dost vykartovaných, to je hned padesát procent a na naší hře to zkrátka bylo poznat. Ve středu hřiště i na krajích zálohy jsme měli problémy,“ uznal trenér Třince Jiří Neček.

Příležitost místo obvyklých hráčů tedy dostali jiní, ale proti technicky vyspělým domácím se složitě prosazovali. „Vlašim zužitkovala všechny trumfy, které před zápasem držela v rukou. Byla odpočatá, dravá a tím pádem i rychlejší. Nám těžké derby na náročném terénu vzalo síly i hráče. Po delší době šel do hry Avdič, který byl po zranění, hned po Frýdku jsem psychicky připravoval mladého Vávru na to, že nastoupí,“ pokrčil rameny Neček. „Bylo vidět, že nám chyběla obvyklá lehkost,“ připustil.

Vlašimi od poločasového stavu 3:0 vycházelo vše, na co sáhla. „Prohrávali jsme osobní souboje a nestíhali. Bohužel byla jen otázka času, kolik dostaneme gólů. Nakonec jich bylo pět a nezbývá, než to akceptovat,“ konstatoval trenér Neček. „Po pomalejším začátku jsme se dvěma góly uklidnili a poté měli zápas pod kontrolou,“ byl spokojený domácí trenér Petr Havlíček, jehož čekají s týmem dva anglické týdny za sebou: „Sestavu budeme točit, což se nám vyplatilo při prvním anglickém týdnu před čtrnácti dny. Pět šest hráčů je stabilně v základu, zbytek je vyrovnaný, a tak se protočí. Chybět nám bude jen Janda, který léčí zranění,“ dodal. (čin)

Vlašim – Třinec 5:0 (3:0)
Branky: 16. a 49. A. Kučera, 30. Hašek, 33. Vyhnal, 80. Hadaščok. Rozhodčí: Julínek – Fišer, Dresler. ŽK: P. Kučera, Avdič, Dedič, Janoščín (všichni T). Diváci: 336.
Třinec: Adamuška – Benetka, Čelůstka, Reintam, Janoščín – Joukl, P. Kučera (46. Janošík), Avdič, Šumbera – Vávra (61. Velner), Dedič (79. Latocha). Trenér: Neček.