„Po úvodním zápase s Baníkem, kdy jsme měli okénka v obraně a dostali tři branky, jsme se už otřepali. Další tři jsme obdrželi od Frýdku-Místku, ale to jsme se dopustili zbytečných individuálních chyb. Utkání s Karvinou už bylo z naší strany solidní. Je dobře, že jsme je dotáhli do vítězného konce, výhra bude mít na mužstvo pozitivní vliv. Kluci se znovu přesvědčili o tom, že když k zápasu přistoupí poctivě, jsou schopni uhrát dobrý výsledek se silnějším soupeřem," řekl manažér a trenér třineckých fotbalistů Karel Kula.

V první části střetnutí se činil třinecký Málek, jeho dvě střely se odrazily od tyče brankáře Pindrocha. Na druhé straně se předvedl Juřena, ale své bývalé spoluhráče nezarmoutil. Ukazatel skóre se dal do pohybu až po změně stran. Třinecký Ceplák se ujal exekuce trestného kopu, na míč si naskočil Hupka a dostál své pověsti obávaného hlavičkáře.

Zanedlouho hráči Třince nezvládli rohový kop, míče se zmocnil Vaněk a napálil ho do sítě. Náskok Třinci mohl vrátit Gulajev, ale na brankáře Pindrocha nevyzrál. Na opačné straně se zkoušel prosadit Juřena, Čelůstka ho fauloval, jenže exekutor desítky Hottek svůj minisouboj s třineckým brankářem Rohelem prohrál.

Žádné z předchozích devíti přípravných střetnutí (počínaje od přípravy na letošní soutěžní ročník) fotbalisté Třince nevyhráli. Nelichotivou bilanci změnil levý obránce Matoušek – opřel se do míče a jeho ránu zastavila až síť. „Snažili jsme se vycházet ze zajištěné defenzívy a neudělat hrubou chybu. Zaměřili jsme se na defenzívu a snažili se působit kompaktněji, což se nám podařilo. Oprostili jsme se od závažných chyb, ale za jednu, kdy jsme po rohu neodkopli míč, jsme zaplatili vyrovnávajícím gólem," ohlédl se za střetnutím kouč Kula, podle něhož bylo vítězství jeho celku zasloužené.

Hosté litovali především situace čtvrthodiny před koncem, kdy za stavu 1:1 neproměnil pokutový kop Hottek. „Kuba se na penaltu cítil, proto na ni šel. Je škoda, že jí nedal. Zápas by se tím asi zlomil. Jsme teď velmi zklamaní," přiznal po utkání karvinský trenér Josef Mazura.

FK FOTBAL TŘINEC – MFK OKD KARVINÁ 2:1 (0:0)
Branky: 59. Hupka, 78. Matoušek – 69. Vaněk. Rozhodčí: Proske.
Třinec (1. poločas): Paleček – Velner, Krejčí, Vomáčka, Matoušek – Motyčka – Malíř, Málek, Ceplák, Kostorek – Gavlák. (2. poločas): Rohel – Lisický, Malík, Čelůstka, Matoušek – Hupka – Malíř, Kyselý, Voves, Ceplák – Gulajev. Trenér: Karel Kula.

(rom)