Z úvodních čtyř první ligy kol třinečtí futsalisté vydolovali čtyři body. Po propadáku s Benagem ze Zruče remizovali na Spartě, poté přemohli nováčka z Litoměřic a pak nestačili na pražskou Slavii.

Před dvěma lety Třinečtí se Slavií dvakrát remizovali. Tentokrát Pražané neponechali nic náhodě, do Třince přijeli den před zápasem a do Prahy se vraceli den po utkání. O dvou dnech na hotelu si třinečtí futsalisté mohou nechat jen zdát…

Celek kouče Bucciola vstoupil skvěle do obou dvacetiminutovek. V té první Mendrok předal míč Sierotovi, který propálil vybíhajícího brankáře Vahalu. V úvodu druhého dějství Buran udržel míč a předal ho rozběhnutému Kantorovi, který vrátil Třinci vedení. Zlom přinesla třicátá minuta, v níž Buryan chybu v rozehrávce „napravil" stažením unikajícího soupeře za dres. Rozhodčí vytasil červenou kartu, Třinec šel do tří a oslabení nepřestál. Autor branky Novotný poté dvakrát asistoval Salákovi, jenž dvěma zásahy přisoudil vítězství Pražanům. „Počítali jsme aspoň s remízou. Na soupeři byla patrná jeho vyspělost, šestice hráčů je doslova unikátní. Vedli jsme 2:1, pak přišla velmi přísná červená karta, která ovlivnila zápas. Byla zbytečná, jak z pohledu našeho hráče, tak i rozhodčího. Na sudího bych měl jednu otázku: Zda by to posoudil stejně, kdyby se hrálo na Slavii a domácí by vedli 2:1? Soupeř okamžitě vyrovnal a pak už šel za vítězstvím. Nebýt vyloučení a gólu, Slavia by to měla o poznání těžší, možná bychom uhráli plichtu," řekl Josef Cieslar starší.

SKP OCEL TŘINEC – SK SLAVIA PRAHA 2:4 (1:1)

Branky: 7. Sierota (Mendrok), 23. Kantor (Buryan) – 16. Hrdina (Míča), 31. Novotný, 32. Salák (Novotný), 35. Salák (Novotný). Rozhodčí: Slanina, Markovský. ŽK: Slavík – Homola, Míča. ČK: 30. Buryan (T). Diváci: 457.
Třinec: Sikora – Blahut, Buryan, Samek, Kantor – Kalfas, Sierota, Mendrok, Hudzieczek – Slavík, Przyczko. Trenér: Andrea Bucciol.
Další výsledky 4. kola: Gardenline Litoměřice – FC Démoni Česká Lípa 1:0 (1:0), SK Interobal Plzeň – FK ERA-PACK Chrudim 1:5 (0:3), MADOS MT Hradec Králové – 1. FC Nejzbach Vysoké Mýto 2:2 (1:1), FC Benago Zruč nad Sázavou – FC Tango Hodonín 3:3 (3:2).

(rom)