Utkání, v němž oba trenéři poslali do hry převážně náhradníky, mnoho vzruchu před oběma brankami nenabídlo. Hrát se začalo až v závěru po vedoucí trefě Třince, souhlasíte?

Oproti sobotě došlo v naší základní sestavě k řadě změn. I když spolu dennodenně trénujeme, na hřišti nebylo vidět, že bychom byli nějak sehraní. Povedla se nám standardka, za stavu 1:0 se Opava pokusila vstřelit vyrovnávací gól, což se jí nepovedlo a naopak my jsme po odraženém míči přidali druhý.

Trefu pro vás připravil útočník Gavlák, který ustál souboj s dvěma protihráči.

A právě to bylo rozhodující. Gavlis (Gavlák) si pokryl míč, vlezl mezi dva hráče, míč se různě poodrážel, on mi ho přiťukl kolínkem a já už měl snadnou úlohu. A k té standardce, po níž se trefil Bendži (Vomáčka). Rozhodli jsme se, že je dnes budeme kopat dozadu.

Trenér Kalivoda nasadil do hry mladé kluky, ale ti se příliš neprosadili, takže nakonec to zůstalo na vás, těch zkušenějších.

To asi ano, ale jak už jsem řekl, když spolu nehrajeme pravidelně mistráky, je to znát. Své o tom ví i ligové kluby, také ony nasazují střídající hráče do pohárových utkání. A také to je vidět, mančaft není tak sehraný, jako když hraje v ligové soutěži.

Výsledek 2:0 je solidní výchozí pozicí do říjnové odvety, k postupu do pohárového čtvrtfinále jste udělali rázný krok.

Pro postup do dalšího kola poháru uděláme maximum. Třeba by nám jen v Opavě stačilo vstřelit branku, pak by nám domácí museli dát čtyři. Právě proto se budeme snažit dát minimálně ten jeden gól, abychom se pak nemuseli strachovat. Je nám jasné, že bude potřeba hrát poctivě zezadu.

Přemýšlíte o tom, který prvoligový celek by mohl do Třince zavítat?

To zase ne, ale víme, že našimi soupeři by byly prvoligové mančafty. Proto je pro nás postup lákadlem, navíc dál než v osmifinále jsme nikdy nebyli. V tomto směru chceme zkusit něco nového. Teď už se však upínáme k sobotnímu mistráku v Táborsku, odkud bychom si rádi odvezli nějaký bod.

Váš soupeř letos ještě neprohrál, vy jste naopak bodovali ve všech třech venkovních duelech.

Na nějaké série se nedíváme, chceme vyhrát každý zápas. V Táborsku to bude hodně těžké utkání. V minulé sezoně jsme tam hráli dobře, vytvářeli si šance, ale poločas jsme prohráli 3:0. Budeme si muset dávat hodně velký prostor na zadní vrátka, a hrát hodně zezadu, protože Táborsko umí trestat soupeřovy chyby v obraně rychlými brejky. Pokusíme se tam něco urvat.

Po remíze ve Zlíně jste prohráli s Karvinou a na vítězný pohárový duel v Uničově jste navázali třemi výhrami v druholigové soutěži. Bude se to opakovat, když už teď máte remízu, prohru a pohárovou výhru?

Série, nesérie, my prostě chceme v Táborsku předvést dobrý fotbal a získat nějaký ten bod.

Roman Baselides