Třetí celek divize E koučovaný extřineckým trenérem Miroslavem Čopjakem se po celé utkání bránil a do vyložené šance se nedostal. Převaha Třince, který do obou poločasů nasadil odlišnou jedenáctku, byla místy přímo drtivá a v jednostranném zápase šlo jen o to, kolikrát skončí míč v petrovické bráně. V prvním poločase se po souboji s protihráčem prosadil důrazný Malcharek, pro něhož to byl první zásah v červeném dresu. Zanedlouho putoval míč po ose Hloch – Malíř – Matoušek a Ceplák zvyšoval na 2:0. Do poločasu se ještě dvakrát prosadil Dedič, když se nejprve krásně trefil po skvělém centru Gajdošíka a následně hlavou uklidil do sítě centr Malíře z opačné strany – 4:0.

Třinec nepolevil ani po obrátce, po kombinačních akcích přidal další tři góly. Sporysz vysunul Smetanu a ten našel před prázdnou bránou Joukla, který skóroval ještě jednou po ideální přihrávce obránce Velnera. Do prázdné brány uklízel míč také Sporysz těžící z průniku Tomečka, který z úhlu napálil tyčku. Ve výčtu střelců schází Hupka. Ten se trefil hlavou po rohovém kopu zahrávaném Jouklem.

Třinec měl šancí na dva zápasy, tu zdaleka největší zazdil Joukl, který běžel se Smetanou sám na brankáře, jenomže přihrál mu přímo do náruče. „Ještě pořád klademe důraz na nabírání fyzické kondice, z toho pohledu utkání splnilo svůj účel. Po hráčích jsem požadoval určité taktické a herní prvky, které se jim v obou poločasech dařilo plnit, což je pro mě potěšitelné," nechal se slyšet trenér třineckých fotbalistů Marek Kalivoda, který se v nejbližších dnech chystá zúžit kádr pro jarní část sezony. V něm už nebude figurovat slovenský středopolař Martin Válovčin. Přestože se jevil velice dobře, v Třinci kopat nebude, Bánská Bystrica si ho stáhla zpátky.

FK FOTBAL TŘINEC – LOKOMOTIVA PETROVICE 8:0 (4:0)

Branky: 35. a 37. Dedič, 57. a 71. Joukl, 17. Malcharek, 22. Ceplák, 53. Hupka, 70. Sporysz. Rozhodčí: Dresler, ŽK: Nowinski.
Třinec (1. pol.): Rohel – Matoušek, Krejčí, Hloch, Kubáň – Malíř, Ceplák, Hupka, Gajdošík – Malcharek, Dedič. (2. pol.): Brych – Velner, Hloch, Kubáň, Sporysz – Tomeček, Motyčka, Hupka, Voves – Smetana, Joukl. Trenér: Marek Kalivoda.

ROMAN BASELIDES