FOTBAL TŘINEC – BANÍK OSTRAVA B 8:1 (5:1)

Trenér Třince Kouřil postavil od první minuty fotbalisty, které s největší pravděpodobností nasadí do hry v jarní premiéře. Proti soupeři, jenž sestavil jedenáctku z mladých hráčů, mu scházeli útočníci Gavlák s Christu a záložníci Klimas s Jouklem.

Hráčům Třince to v posledních zápasech příliš nestřílelo, v pěti utkáních dali dohromady jen dva góly, přičemž hned ve čtyřech z nich vyšli střelecky naprázdno. Proti mladým Baníkovcům si všechno vynahradili. „Je nesmírně pozitivní, že kluci vstřelili tolik branek a pozvedli si sebevědomí. Potěšitelné je také to, že využili standardní situaci, protože v poslední době se po nich příliš neprosazovali. Teď si s chutí zahráli a po pohledných kombinacích vstřelili hezké góly," podotkl Karel Kula, ředitel a sportovní manažer třineckého klubu.

Snímky z utkání Třinec – Baník Ostrava B.

Snímky z utkání Třinec – Baník Ostrava B.

Po necelých deseti minutách to bylo už 2:1. Už ve 2. minutě putoval míč od Hupky přes Eismanna ke Čtvrtníčkovi a ten ve skluzu skóroval. Dvě minuty nato Eismann rozehrál standardní situaci a Švec hlavou nezadržitelně skóroval. Vzápětí poprvé a naposledy udeřili Ostravané. „Těžili z naší chyby při rozehrávce, jinak se příliš neprosadili," zdůraznil Kula. Chvíli nato odcentroval Eismann a gól dal také druhý stoper Cigánek. To ovšem ze strany Třince nebylo zdaleka všechno – Malíř vypracoval branku pro Juřenu a poslední slovo měl v úvodní části hry Čtvrtníček.

Fotbalisté Třince pálili také po změně stran. Jako první se prosadil Juřena, jenž si ke gólové radosti pomohl důrazem. Hupkovi se skórovat nepodařilo, jeho hlavičku zastavila tyčka. To s chutí hrajícího Juřenu nezastavil nikdo ani nic, Sporyszův nákop proměnil v další gól a připsal si tak hattrick. Na konečných 8:1 pro Třinec uzavřel Kyselý, jenž zaujal dobře vyřešenou individuální akcí. „Nemůžeme přeceňovat sílu mladého soupeře. Výsledek odpovídá kvalitám obou týmů. Bylo to solidní, ale přijde mi, že jsme hráli příliš zezadu, přípravná kombinace začínala už před naší šestnáctkou. Měla by začínat výš, dál od naší brány," všiml si Kula.

Připravenost Třince na fotbalové jaro otestuje příští sobotu divizní Lokomotiva Petrovice. Zápas hraný v Třinci má výkop v 11 hodin. „Herním činnostem jsme se začali věnovat teprve na tréninku před utkáním. Od teď to bude naše hlavní činnost, zaměříme se na obrannou i útočnou fázi i na standardní situace. Budeme chtít zúročit to, co jsme nabyli v průběhu kondiční přípravy. Můžeme být spokojení, pomalinku se blížíme ideálu," pochvaloval si trenér Třince Miroslav Kouřil.

Třinec: Lipčák – Lisický, Švec, Cigánek (46. Kyselý), Sporysz – Malíř, Hupka (78. Samek), Motyčka (65. Matoušek), Eismann – Juřena (78. Buryan), Čtvrtníček. Trenér: Miroslav Kouřil. (rom)

Domácí Martin Sporysz zastavuje faulem hostujícího fotbalistu.