SKP LIKOP TŘINEC – FK FOTBAL TŘINEC 3:2 (2:0)

Kromě Poláka Sieroty po palubovce sportovní haly STaRS pobíhali hráči, kteří v minulosti měli, nebo ještě stále mají co do činění s Fotbalem Třinec. Jeho odchovanci, kteří se neprosadili do užšího třetiligového kádru, a také dorostenci fi gurují na obou juniorských i mužské soupisce futsalového Likopu.

„Futsal jsem hrál naposledy na jaře, kdy jsem nastupoval k druholigovým zápasům. Poté, co jsem se probojoval do kádru fotbalového Třince, jsem dal přednost kopané. Snad jsem ale za tři čtvrtě roku futsal nezapomněl," pousmál se Martin Sporysz – třinecký fotbalista, který ještě donedávna hrával za Likop. „Bylo moc příjemné zahrát si proti bývalým spoluhráčům, po jejichž boku jsem ještě nedávno nastupoval. Alespoň jsem vypotil ty přebytečné vánoční kilogramy," dodal v žertu subtilní hráč. Futsalisté začali lépe, díky brankám Sniegoně a Przyczka vyhráli první poločas 2:0. Když pak Przyczko po Baronově přihrávce zvýšil na 3:0, mohlo se zdát, že o vítězi není žádných pochyb. Jenomže Klimas střelou z dálky a Hupka po samostatné akci snížili na jednobrankový rozdíl. Těsné vítězství však Likop nakonec uhájil.

V opačné pozici než Sporysz se ocitl hrající trenér vítězů, Josef Cieslar mladší. Kdysi hrával za Třinec fotbal (nastupoval před lety ve třetí lize), ale jeho kariéru přerušily zdravotní potíže. „Je docela možné, že bych se ve fotbale prosadil. Ale díky futsalu a sálové kopané jsem mohl procestovat svět a zahrát si na mistrovství Evropy a světa," zdůraznil Cieslar a ocenil herní kvality fotbalistů: „Běhali a pozorně bránili, takže jsme se příliš neprosadili. Navíc jsme se přizpůsobili jejich hře, takže to z naší strany byl spíše fotbal než futsal. Na naše pronásledovatele by tento výkon nestačil. Cílem akce bylo dobře si zahrát a užít si utkání."

V předzápase trenéři a funkcionáři Fotbalu Třinec pokořili družstvo fanoušků 6:2.

Branky: Przyczko 2, Sniegoň – Klimas, Hupka. Rozhodčí: Klapsia, Klečacký. Diváci: 150.

Likop Třinec: Sikora, Kloda – J. Cieslar ml., Sierota, Sniegoň, Kalfas, Csikán, Opluštil, Baron, Kantor, Symerský, Hudzieczek, Krzemieň. Trenér: Josef Cieslar mladší.

Fotbal Třinec: Bruk – Hupka, Hála, Joukl, Klimas, Koper, Malíř, Samek, Sporysz, Vlachovič. Trenér: Lubomír Vašek. (rom)