FC Delta Real Šumperk – SKP Likop Třinec 5:1 (0:1)

Výprava Likopu nedorazila do Šumperku kompletní. Pro zranění scházel Stoszek, kvůli fotbalovému utkání brankář Sikora, Przyczko byl v práci, žluté karty nepustily do hry Csikána a nehrál ani Sierota, který začal hrát velký fotbal. „Upřednostňuje velký fotbal, už s námi netrénuje, proto jsme jej k utkání už nenominovali," podotkl Josef Cieslar starší, předseda a sportovní manažer třineckého klubu.

Po domácí blamáži s brněnským celkem Lino/Kalábek futsalisté třineckého Likopu přeskupili své řady. První formaci vytvořili zkušenější hráči kolem hrajícího trenéra Josefa Cieslara mladšího, druhou, mladíci, kteří kroutí svou první sezonu ve druhé lize.

V prvním dějství pozměněný celek fungoval a po křídelní akci Opluštila (v minulém kole nehrál kvůli čtyřem žlutým kartám, pozn. red.) Cieslar mladší tvrdou ránu otevřel skóre. Brankář si na jeho střelu sáhl, ale nedokázal vytlačit míč do bezpečí.

„Kluci hráli bojovně, vedli si moc dobře. Vytvořili jsme si takových šest velice slušných možností. I domácí hráči byli nebezpeční, přesto jsme mohli být o takové tři góly napřed," líčil Cieslar starší průběh úvodní dvacetiminutovky.

Ve výtečném světle se předvedl náhradní brankář Kloda, který vytáhl několik skvostných zákroků. „Zmařil domácím tři čtyři čisté šance, navíc jim zneškodnil pokutový kop, což se vidí málokdy," vyzvedl Cieslar gólmana.

Druhý část střetnutí proběhla v režii domácích futsalistů, kteří svému rivalovi nasázeli pět branek a nakonec slavili zasloužené vítězství. „Přehráli nás ve všech směrech, kluci začali odcházet fyzicky. Neblaze se na nich projevily tvrdé fotbalové tréninky, respektive turnaj v kopané. Nějaké šance jsme měli, ale góly dával už jen protivník. Závěr střetnutí si zkušeně pohlídal, nedostali jsme se ani ke hře bez gólmana," dodal Cieslar.

Téměř po celý podzim se futsalisté Třince drželi na prvních dvou místech druholigové tabulky. Po nezdarech v Chocni, Jeseníku, Šumperku a domácí prohře s Brnem, klesli na třetí místo, jejich pronásledovatelé se na ně dotahují. „Prohráli jsme čtvrté utkání z pěti. Obávám se, že na kluky dosedla psychické deka. Snad se zpod ní dokážeme vyhrabat. Přijde mi, že se nám vyhýbá i sportovní štěstí, bez něhož nelze uspět," posteskl si Cieslar starší.

Branka Třince: Cieslar.

Třinec: Kloda – Opluštil, Baron, Cieslar, Sniegoň – Hudzieczek, Kantor, Kalfas, Krzemień. Trenér: Josef Cieslar starší.

Další výsledky 17. kola: Gamaspol Jeseník – SK Líšeň 8:0, Komax Kunčice – Květnice-Tišnov 7:4. (rom)