Po půlhodině potvrdil své střelecké schopnosti útočník Dedič – u bližší tyče se dostal k centru z pravé strany, udělal si prostor a zacílil ke vzdálenější tyči. Piast srovnal krok po změně stran, do černého se trefil Mak. Radost domácím fotbalistům vydržela jen chvíli, Dedič přistrčil míč Motyčkovi a ten vsítil vítěznou branku Třince.

„Polský celek si přál sehrát svou poslední prověrku za zavřenými dveřmi, bez diváků a bez sdělovacích prostředků, tak jsme mu vyšli vstříc. Zápas na přírodní trávě, na kterou jsme se dostali po dvou měsících, byl oboustranně slušný a měl velmi dobré tempo. Herní projev, nasazení byly v pořádku, podali jsme soustředěný týmový výkon a předvedli jsme to, co chceme hrát. Ani jeden z fotbalistů, kteří nastoupili, nezaostával za ostatními, všichni hráči zahráli zodpovědně," konstatoval hlavní trenér Třince Karel Kula.

V základní sestavě Třince se objevilo několik nových tváří – brankář Adamuška, stoper Avdič a krajní obránci Benetka s Janošíkem. Zdravotní potíže nepustily do hry dvojici středopolařů Douglas – Tomovič a krajního záložníka Blanaře.

„Noví hráči se jeví ve velmi dobrém světle. Charakterově jsou v pořádku, bez problému zapadli do mužstva, takže pevně věřím, že pro nás budou přínosem. Všichni jsou v ideálním věku, jsou to hráči ročníku 1993," prozradil Kula.
V dalších dvou přípravných duelech formu Třince otestují celky ze třetí ligy.

Ve středu od 17 hodin Třinec poměří síly s HFK Olomouc, v sobotu od 14 hodin vyzve ambiciózní Vítkovice.

PIAST GLIWICE – FK FOTBAL TŘINEC 1:2 (0:1)
Branky: 53. Mak – 32. Dedič, 57. Motyčka.
Třinec: Adamuška (46. Paleček) – Benetka (72. Velner), Avdić, Hloch, Janošík – Malcharek (70. Latocha), Motyčka (62. Salachna), Ceplák, Janoščín – Dedič (79. Kučera), Teplý (62. Samiec). Trenér: Karel Kula. (rom)