„Po vstřelené brance jsme si mysleli, že už to půjde samo. Soupeř pak ze své první šance vyrovnal a nastalo velké trápení. Domácí dali do zápasu opravdu všechno. Už jsem dokonce začal přemýšlet, kam budu u těch penalt skákat. Naštěstí to zlomil Lukáš (Ďuriška), který se krásně trefil," řekl k zápasu hostující brankář Ondřej Prepsl.

Ústí zaskočilo už v předkole Poháru FAČR divizní Valašské Meziříčí. I tak by si ale na jeho další postup vsadil málokdo. Hosté šli do vedení již ve 3. minutě, kdy po Mehremićově úniku skóroval do prázdné branky Hykel. Domácí se nenechali zahanbit a v 10. minutě Černotský krásnou ranou z dvaceti metrů srovnal skóre zápasu. Valcíři, kteří přijeli na Hranicko pouze s dvanácti hráči, pak sice drželi častěji míč na kopačkách, leč fotbalisté Ústí statečně odolávali. Když už se pomalu schylovalo k penaltovému rozstřelu, rozhodl dvanáct minut před koncem hlavičkou Ďuriška.

Frýdečtí tak ve druhém kole poháru pojedou do Mohelnice, která si před domácími diváky poradila 4:3 s Uničovem.

SOKOL ÚSTÍ – MFK FRÝDEK-MÍSTEK 1:2 (1:1)

Branky: 10. Černotský – 3. Hykel, 78. Ďuriška. Rozhodčí: Mikeska. ŽK: Matúš, Ďuriška (oba FM). Diváci: 480.
Frýdek-Místek: Prepsl – Švrček, Literák, Javorek, Mehremić – Hykel, Talián, Ďuriška, Zapalač – Farský (77. Mihalek), Matúš. Trenér: Mikuláš Radványi. Do 2. kola postupuje Frýdek-Místek.