Kmenový hráč ostravského Baníku se v létě musí hlásit ve svém mateřském klubu. „Přiznám se, že ještě nevím, co bude. Co jsem ale slyšel, tak bych se měl do Baníku na přípravu vrátit. Je tedy možné, že tohle byl můj poslední domácí zápas v dresu Frýdku-Místku," svěřil se po utkání vytáhlý útočník.

Vlašim vás za celý zápas k ničemu nepustila. Čím si to vysvětlujete?
To je pravda, vůbec jsme se k ničemu nedostali. Nevím ale, čím to bylo. Moc jsme se chtěli našim divákům odvděčit, že nás takhle parádně po celou sezonu podporovali. Už kvůli nim nás porážka strašně mrzí. Byli jsme u všeho pozdě, i to byla příčina porážky.

Není to tedy tím, že máte jistotu záchrany? Přeci jen ani na Vltavínu jste nepředvedli bůhví jaký fotbal.
To si nemyslím. O žádném podcenění nebo vypuštění nemůže být řeč. My chceme každý zápas vyhrát. Když to ale srovnám s těmi zápasy s Hradcem či Mostem, tak to bylo úplně odlišné. Tam jsme si alespoň nějaké šance vypracovali, dnes nic.

Vlašim vás porazila vašimi zbraněmi. Hrála chytře odzadu a po dvou rychlých brejcích skórovala.
My jsme se snažili hru vytáhnout a soupeře pak napadat v rozehrávce. U těch gólů tam vždy někdo propadl a oni dávali branky do prázdné.

Pokud by to mělo být poslední domácí střetnutí v dresu Frýdku-Místku, jak na něj budete vzpomínat?
Pouze v dobrém, jelikož se mi tady moc líbilo. Frýdek-Místek má perfektní fanoušky a já jsem jen rád, že nás takhle v sezoně podporovali. Líbily se mi i tréninky, musím opravdu říct, že jsem tady byl moc spokojen. (sch)