Co však může celek ze Stovek trochu hlodat, je ztráta herní pohody v přípravných zápasech (Valcíři totiž z deseti utkání hned šest prohráli, pozn. red.).

„Výsledkově nám příprava moc nevyšla, to jsme si vědomi. My jsme ale tu přípravnou fázi měli naplánovanou dopředu. Věděli jsme tedy, co nás čeká, a že hráči zvládnou celkem osmapadesát tréninkových jednotek včetně přípravných utkání. Jsme rádi, že se nám během zimy nikdo vážně nezranil a hráči jsou v pořádku," pochvaluje si frýdecko-místecký stratég Miroslav Nemec. „Do tréninků jsme vložili nové impulsy jako například crossfit, kde se chlapci zdokonalují po silové stránce. Těžko ale tu zimu hodnotím, jelikož dosažené výsledky nás samozřejmě mrzí. Přesto si dovolím tvrdit, že hráči jsou na jaro dobře připraveni," zdůrazňuje kouč.

Soupiska Třince FNL jaro 2017Zdroj: Deník

Jeho přáním po skončení posledního podzimního zápasu bylo, aby se kádr moc nezměnil. „Tohle bylo pro mě strašně důležité. Přál jsem si, aby kádr zůstal během zimy po kupě. A to se myslím i podařilo, pouze Tomáš Hykel se rozhodl odejít do ostravského Baníku a Ľubo Willwéber je zraněn dlouhodobě. Těší mě rovněž fakt, že se daří s hráči úspěšně vyjednávat o prodloužení jejich stávajících kontraktů, protože naší vizí je kádr ve Frýdku stabilizovat," řekl Nemec. Ten věří, že tahoun středové řady Ľubomír Willwéber pár zápasů na jaře odehraje. „Věříme tomu, že by mohl zasáhnout do poslední čtvrtiny soutěže," naznačil trenér Valcířů, který ovšem odmítl, že příchod Adama Ševčíka je alternativa za mládežnického reprezentanta Hykela. „Oba hráči jsou úplně odlišné somatotypy. S Adamem navíc počítáme spíše na hrot útoku," prozradil Miroslav Nemec.

Prvořadým cílem Valcířů v jarních odvetách je vyhrávat před vlastními fanoušky. „To je takový náš hlavní úkol. Chceme, aby na zápasy do Stovek chodilo velké množství diváků. A pouze dobré výkony a také příznivé výsledky tohle mohou zaručit. Rádi bychom tak navázali na podzimní výsledky. Druhým úkolem, který máme, bude náš kádr stabilizovat a dobře jej připravit na nadcházející sezonu. Věřím, že v ní totiž budeme ještě silnější," uzavřel Nemec.

Los Frýdek-Místek FNL jaro 2017Zdroj: Deník