„S loňskou sezonou nejsme a ani nemůžeme být stoprocentně spokojeni. Zvláště s jejím závěrem. I proto vedení našeho klubu přijalo řadu opatření, které v rámci možností přispějí ke zlepšení herního projevu mužstva a také vylepšení tabulkových pozic," řekl předseda představenstva MFK Frýdek-Místek, a.s., Radomír Myška.

Valcíři pro nadcházející sezonu výrazně obměnili svůj kádr, kdy tým opustilo hned osm fotbalistů. Do letní přípravy se proto zapojilo mnoho nových hráčů, a to převážně ze sousedního Slovenska. „Potřebovali jsme kádr doplnit na postech, které nás v minulém soutěžním ročníku trápily, hlavně to bylo v ofenzívě. Jednali jsme s hráči z domácích klubů, ze kterých se nám podařilo získat obránce Ilka z pražské Dukly a útočníky Uškoviče z Hradce Králové s třineckým Gavlákem. Do užšího kádru jsme také zařadili naše odchovance Šiguta a věkem ještě dorostence Hykela. Snažili jsme se k nám přivést mladé i zkušené fotbalisty, kteří by měli vhodně doplnit stávající opory týmu. Teď jde jen o to, aby se hráči co nejdříve na hřišti sehráli a tým podával co nejlepší výkony," přeje si Myška.

Ten pak společně s akcionáři frýdecko-místeckého klubu musel řešit náhlý problém, kdy se dosavadní kouč Milan Duhan z vlastní vůle rozhodl po třech sezonách na lavičce Valcířů dále nepokračovat. Na jeho místo tak nastoupil zkušený trenér Vladimír Goffa, pro kterého je angažmá ve Stovkách premiérovou štací na českých fotbalových kolbištích. „V prvé řadě bych chtěl Milanu Duhanovi touto cestou za odvedenou práci v našem klubu poděkovat a popřát mu mnoho úspěchů jak v trenérském, tak i v osobním životě. Změna trenéra tři týdny před soutěží je nezvyklá, bohužel rozhodnutí Milana Duhana přišlo nečekaně a my museli okamžitě reagovat. Jsme rádi, že s novým trenérem jsme našli rychle řeč. Také jsme si vědomi, že je těch změn mnoho, přesto věříme, že se nám vše podaří zvládnout," dodal předseda frýdecko-místeckého klubu.

Trenér Duhan ve Frýdku-Místku působil i v roli sportovního ředitele. „Tuhle funkci jsme po jeho odchodu zrušili a nově jsme naopak na pozici sportovního manažera A týmu jmenovali Miloše Rechtoríka, který má velký přehled o hráčích na fotbalovém trhu," osvětlil Myška.

Na úvod sezony přivítají Valcíři v domácím prostředí druholigového nováčka z Opavy. Na zápas, který se odehraje v sobotu 2. srpna ve Stovkách od 17 hodin, se chystá spoustu fanoušků obou táborů. „Na utkání se všichni těšíme a věříme, že naši hráči předvedou kvalitní výkon a všechny body zůstanou doma. Počítáme, že na toto slezské derby přijdou fanoušci v hojném počtu, takže duel bude mít výbornou fotbalovou kulisu. Zápas bude mít přísná bezpečnostní opatření, proto prosíme fanoušky, aby přišli na stadion s předstihem, aby se netvořily u pokladen fronty. Hosté budou mít svůj vlastní sektor, a to pod světelnou tabulí. Brány stadionu otevřeme již v 15 hodin," upozorňuje fanoušky chystající se v sobotu na derby Radomír Myška.

MFK FRÝDEK-MÍSTEK

Brankáři: Ondřej Prepsl, Matej Mihálek.

Obránci: Pavol Ilko, Michal Švrček, Petr Literák, Martin Uvíra, Radek Coufal, Filip Korneta, Lukáš Ďuriška, Thiago Silveira.

Záložníci: Václav Mozol, Martin Pribula, Dalibor Vašenda, Martin Ďurica, Erik Talián, Petr Zapalač, Jan Žídek, Tomáš Hykel, Martin Šigut.

Útočníci: Petr Soukup, Tomáš Gavlák, Dušan Uškovič, Martin Matúš.

Trenér: Vladimír Goffa, asistenti: Karel Orel a Martin Blahuta, vedoucí: František Vojvodík, lékař: MUDr. Ilja Černoevič, masér: Ladislav Krabec.

Odešli: Staško, Hlaváč (oba zpět do Baníku Ostrava), Kmoníček (zpět Liberec), Schroner (hostování Slavia Orlová), H. Prokeš (přestup do Hradce Králové), Jiří Prokeš (1. BFK Frýdlant n. O.), Kovařík (Vítkovice), Cigánek (zpět SFC Opava), Palko (dlouhodobě zraněn).

Přišli: Mihálek (přestup z Nových Zámků), Pribula (hostování z Tatranu Prešov), Gavlák (hostování z Fotbalu Třinec), Ilko (přestup z Dukly Praha), Uškovič (přestup z Hradce Králové), Ďurica (přestup z FK Senica), Matúš (přestup z Bánské Bystrice), Ďuriška (z AS Trenčín).