„My věděli, že soupeř bude o dost kvalitnější, i proto jsem uvítal možnost si s nimi zahrát," řekl kouč Frýdku-Místku Mikuláš Radványi.

Toho jeho svěřenci za hru v prvním poločase museli potěšit. Po úvodní pětiminutové oťukávané vyrazili Valcíři do rychlé akce po pravé straně. Skwarczek poslal míč na volného Ujlakyho a po jeho přízemním centru se před brankou soupeře nejlépe orientoval Stratil – 1:0. Tentýž hráč mohl vzápětí vedení svého celku navýšit, neproměnil však svůj sólový nájezd na brankáře Krnáče. Skaličtí o sobě poprvé výrazněji dali vědět až po dvaceti minutách hry, kdy Piroskova dělovka skončila v náruči zkoušeného brankáře Frýdku Penksy. Ve 30. minutě už bylo ale srovnáno. Rohový kop Pirosky našel hlavu kapitána Majerníka a ten zamířil přesně k tyči – 1:1.

Po vyrovnání měli častěji míč na svých kopačkách hosté, další změnu skóre ale zařídili opět fotbalisté v bílých dresech. Ižvolt uvolnil středem hřiště Hoška, ten při prvním pokusu narazil ještě na vyběhnuvšího gólmana hostí, s dorážkou si už ale vytáhlý forvard domácího celku věděl rady – 2:1.

Pokud závěr první půle zaspali hosté, tak v úvodu té druhé tomu bylo přesně naopak. Skalický kanonýr Masaryk uplatnil svůj důraz a střelou na bližší tyč ve 47. minutě srovnal na 2:2. Postupem času začali být hostující fotbalisté stále více produktivnější. Třetí jejich gól zařídil v 54. minutě po rohovém kopu Hudák. „Tohle se v žádném případě nemůže stát. Na hřišti máme pět hráčů o výšce metr devadesát a my dvakrát inkasujeme po standardních situacích," čertil se po inkasovaných brankách frýdecko-místecký lodivod. O třináct minut později mohlo být ještě hůře, ale Masaryk mířil pouze do tyčky. V samém závěru pak ještě hosté navýšili své vedení, když se střelecky prosadili střídající Ciprys s Jakubkem.

„Kdo utkání navštívil, tak viděl z naší strany kvalitní první poločas. Tušil jsem ale, že když do druhé půle proti takto silnému soupeři vystřídáme, tak se naše hra změní. Nebyli jsme už tak kompaktní, chyběla nám lepší organizace hry," začal s hodnocením přípravného duelu domácí trenér. „Jestli se u našich hráčů projevila únava? Řeknu to takhle. Já své mužstvo chci na sezonu vždy dobře připravit, ne zničit. Věřím však, že příprava je pro hráče náročná. Na únavu se ale určitě vymlouvat nemůžeme, jelikož i soupeř je v plné zátěži. Navíc k nám cestovali tři hodiny autobusem," dodal Radványi.

V sobotu 6. ledna sehrají Valcíři další přípravné utkání, tentokráte na hřišti soupeře. Od 10 hodin se Frýdečtí postaví lídru třetí nejvyšší soutěže – Vítkovicím.

MFK FRÝDEK-MÍSTEK – MFK SKALICA 2:5 (2:1)

Branky: 6. Stratil, 45. Hošek – 30. Majerník, 47. Masaryk, 54. Hudák, 86. Ciprys, 90. Jakubek. Rozhodčí: Duda – Galasek, Závodný. Diváci: 80.

Frýdek-Místek: Penksa – Byrtus, Klabnik, Peciar, Švrček (89. Slaninka) – Ujlaky (67. Krčula), Skwarczek (46. Ďuriška), Krišto, Ižvolt – Stratil (78. Tobiáš), Hošek (65. Joel). Trenér: Mikuláš Radványi.