Duel s favoritem z vyšší soutěže se týmu z olomouckého předměstí podařilo rozehrát ideálně, už ve 12. minutě se po přiklepnutí Krejčího ocitl na vápně s míčem u nohy mladík Jakub Žůrek a před dotírajícím obráncem stačil prostřelit gólmana Antonína Bučka. „Je to kluk ze Zlína, přivedli jsme ho na poslední chvíli. Prosadil se, hrál poctivý fotbal, pracoval pro mužstvo. Na takových typech hráčů se dá stavět,“ řekl na adresu vytáhlého útočníka kouč HFK Roman Sedláček a doplnil: „Věděli jsme, že máme dva dobré útočníky, že Krejča to tam uhraje. Akce se nám krásně vydařila,“ pochvaloval si holický trenér.

Ve vyrovnané pohárové bitvě Frýdek-Místek postupně přebíral otěže zápasu, jenže velké ohrožení pro branku Filipa Muchy z toho nebylo. Největší šanci měl v 69. minutě Fofanah, když Mucha nezkrotil vysoký míč a upadl. Opuštěnou bránu však hráč z afrického státu Sierra Leone netrefil. „Soupeř zvolil jednoduchou taktiku, která na nás platila. Domácí hráli v bloku a my jsme nebyli schopní ho prorazit,“ glosoval utkání lodivod Frýdku-Místku Peter Venglarčík. „Bylo tam málo pohybu, přišlo mi to takové stereotypní, bez nějaké lepší myšlenky,“ uvažoval hostující trenér.

Tlak posledních minut odpustila z holické defenzivy povedená akce z 90. minuty, kdy do odkryté branky zblízka doklepl Tadeáš Spurný. Trenér Sedláček měl řadu důvodů ke spokojenosti. „Řekl jsem, že děláme nový tým a chtěl jsem, aby hráči takhle makali. Velmi dobře pracují od prvního dne přípravy. Frýdek je profesionální klub, ale kluci hráli disciplinovaně, zahustili prostor a nepustili soupeře do gólovky. Zaslouženě si mohou vychutnat vítězství,“ prohlásila útočná legenda Sigmy Olomouc.

Vítězství 2:0 proti týmu z FNL ale nechtěl přeceňovat. „Je to teprve náznak, ukáže se až v mistrovských zápasech. Já nikdy nic netvrdím, jaké bude umístění nebo něco takového. Chci udělat jinou Holici, aby kluci hráli poctivě a fotbal, který je bude bavit. A aby se to líbilo i lidem. Dnes byli spokojení a hráčům tleskali,“ podotkl Roman Sedláček. Nové skládaný holický výběr už má jasné kontury. „Už máme kompletní mužstvo a myslím, že je odolné. Čekáme ještě na jednoho vynikajícího třetiligového hráče, který má zájem k nám jít. Máme i šikovné hráče z béčka. Parta se sešla dobrá a nebojím se tvrdit, že jsme našli takové typy hráčů, které jsme chtěli,“ dodal Sedláček.

Porážka v MOL Cupu mrzí trenéra Frýdku-Místku, který věří v jiný výkon v blížícím se úvodním duelu druhé ligy. „Všichni v Holici byli mimořádně namotivovaní a tomu týmu z vyšší soutěže se pak hraje těžko. To je ale přirozené. Dali jsme některým hráčům volno, kteří půjdou v sobotu do zápasu v lize. Bude to úplně jiný zápas. Opava má svou kvalitu, kterou ukázala minulý rok. Role se možná obrátí a budeme třeba my v té pozici, jako byl náš dnešní soupeř,“ uzavřel Peter Venglarčík.

1. HFK Olomouc – MFK Frýdek-Místek 2:0 (1:0)
Branky: 12. Žůrek, 90. Spurný. Rozhodčí: Nenadál - Melichar, Myška. ŽK: Banasik, Mucha – Slaninka, Fofanah. Diváci: 232.

HKF Olomouc: Mucha – Řehák, Plesník, Horka, Karčmář – Blažkovský (54. Seibert), Banasik, O. Buček, Chlopek (79. Spurný) – Žůrek, Krejčí (87. Drmola). Trenér: Roman Sedláček.

Frýdek-Místek: A. Buček – Biolek, Švrček, Spasojevič, Slaninka – Krčula, Šumský, Ondráček, Chvěja, Grussmann – Fofanah. Trenér: Peter Venglarčík.