V domácím zápase proti Vlašimi dostal od trenéra Orla důvěru hned od začátku a z prvního útoku Valcířů se Vaňkovi podařilo skórovat. „Jsem samozřejmě rád, že mi to tam padlo, ale já bych ten gól raději vyměnil za tři body," smutnil po zápase, který nakonec skončil remízou 1:1 odchovanec ostravské kopané. „Určitě bych z něj pak měl jiný pocit, kdyby to byl vítězný gól," dodal.

Je pravdou, že šancí na vítězství si fotbalisté Frýdku-Místku vytvořili dostatek. „Už v prvním poločase jsme měli snad čtyři tutovky. Kdybychom proměnili alespoň jednu a zvýšili na dva nula, tak na tom terénu bychom už zápas určitě do vítězného konce dotáhli," zamyslel se Vaněk, který přiznal, že ve Stovkách byl v sobotu hodně těžký terén. „Na takovém terénu jsem snad ještě nikdy nehrál."

Po změně stran si oba celky vypracovaly už jen po jedné tutovce. Simerského hlavička z bezprostřední blízkosti mířila vedle, rána střídajícího Talián zase prosvištěla jen kousek od levé tyče. „Tu standardku si musíme pohlídat. To je o zodpovědnosti každého z nás, který má hlídat hráče osobně. Simerský hlavičkoval ale úplně sám, navíc to bylo před prázdnou bránou. Naštěstí to netrefil, ale tutovka to byla," vrátil se k velké šanci vlašimského fotbalisty Richard Vaněk.

I on si je vědom, že Valcíři z úvodních dvou kol mohli mít bodů daleko více. „Už v Táborsku jsme měli ve druhém poločase dost šancí, abychom si odtamtud odvezli minimálně bod. Proti Vlašimi jsme naopak měli jednoznačně vyhrát. Takhle ať nám ty body nebudou v závěru chybět," řekl po sobotním utkání Vaněk.