Uklidnění do domácích řad vnesl brzkým zásahem Racko. Domácí se dostávali do šancí a zdálo se, že další góly na sebe nenechají dlouho čekat. Po několika zazděných možnostech přišla úspěšná dorážka Vlachoviče a zdálo se, že utkání bude mít jednostranný vývoj. Domácí propásli sérii dalších slibných možností a houževnatí Valaši vycítili svou šanci. Markovu střelu do břevna dorazil střídající Janáč, který se o chvíli později trefil i po standardní situaci. Mezitím dal svůj druhý gól také Vlachovič a jeho celek si v hektickém závěru cenné tři body pohlídal.

„Za stavu 2:0 jsme měli dostatek příležitostí ke vstřelení dalších branek. Vedení 2:0 bylo ošidné, místopředseda mi řekl, ať na hráče o přestávce houknu, protože kdybychom dostali gól na 2:1, znovu to by to bylo otevřené, což se nakonec také stalo. Jakmile jste přidali třetí branku, hned jsme dostali gól na 3:2 a znovu to bylo drama. Dostali jsme se do spousty šancí, měli jsme proměnit a byl by klid," řekl hrající trenér Vendryně Jaroslav Chlebek, který devátý celek páté nejvyšší soutěže povede také v jarních odvetách.

„Máme vítěznou šňůru, která mohla pokračovat. Z toho pohledu je škoda, že soutěž už končí. Po výborném úvodu a rozpačitém středu, kdy jsme pět zápasů prohráli, nám vyšel závěr a dostali jsme se na dvacet bodů. Mohlo to být lepší, ale i tak můžeme být spokojení," pověděl manažer domácího týmu Ludvík Martinek.

VENDRYNĚ – FRENŠTÁT 3:2 (2:0)

Branky: 34. a 74. Vlachovič, 9. Racko – 69. a 76. Janáč. Rozhodčí: Svoboda – Lukašík, Bebenek. ŽK: Dawid, Vlachovič – Blažek, Bartoš, Špaček, Janáč. Diváci: 25.
Vendryně: Pecha – Kalfas, Buzek, Byrtus, Jiří Pilch (90. Guznar) – Dawid (88. Jakub Pilch), Martynek, Przyczko, Martinčík – Racko (72. M. Hulboj), Vlachovič. Trenér: Jaroslav Chlebek. (rom)