Takovou zajímavostí je, že když v září 2001 Vyskočil debutoval v lize v dresu olomoucké Sigmy, byl tehdy jeho soupeřem také Slezský FC Opava. „Frýdku bych chtěl pomoci posunout se do vyšších pater tabulky, což si v klubu po těch dvou nevydařených sezonách moc přejí. Rád bych svými zkušenostmi klukům na hřišti pomohl," svěřil se odchovanec olomoucké kopané.

Jak vzpomínáte na léta strávené ve slovenské Trnavě?
Dovolím si říct, že angažmá v Trnavě bylo asi to nejlepší v mé dosavadní fotbalové kariéře. Strávil jsem tam čtyři sezony, kdy jsme v jedné z nich dokonce šahali do posledního kola po mistrovském titulu. S Trnavou jsem vlastně skončil druhý, třetí a čtvrtý, takže určitě spokojenost. Navíc jsem se dvakrát stal nejlepším střelcem týmu.

Právě se střílením gólů měli Valcíři v uplynulé sezoně velký problém. Teď je budou očekávat fanoušci od vás…
Je mi to jasné, ale já o sobě netvrdím, že jsem vyložený kanonýr. Snad týmu pomůžu i tím, že budu na branky přihrávat.

Ještě před vaším příchodem do Frýdku jste byl na zkoušce v ligovém Baníku Ostrava. Litujete, že vám toto angažmá nevyšlo?
Jsem rád, že jsem tam alespoň na chvíli mohl být. Baník má momentálně strašně mladé mužstvo a i já si myslím, že budou letos hrát o spodní příčky v tabulce. Nejstarší hráč tam má šestadvacet let, což podle mě je na ligu hodně málo. V hlavě mi to šrotovalo, jaké by to bylo, kdybych do Baníku nakonec šel. Možná, kdyby mi bylo dvacet a já ligu chtěl hrát, tak bych to angažmá tam vzal. Na druhou stranu se mi nechtělo trápit se někde dole a být takovým fackovacím panákem.

S fotbalem jste začal na Hané. Jak se těšíte na souboje s olomouckou rezervou?
To období, kdy se v Olomouci hrála první a druhá liga jsem už jednou zažil. Druholigové rezervě budou určitě často pomáhat kluci z áčka. Já se na vzájemné zápasy moc těším. Velice rád se do Olomouce vždy podívám.

Ve Frýdku-Místku jste už pár dní, stačil jste něco mimo stadion z města už poznat?
Přiznám se, že město jsem si ještě neměl čas moc prohlédnout. Co se týče zázemí, tak Frýdek jej má na dobré úrovni. Navíc se tady pořád něco buduje, což je jen a jen dobře. Kádr máme slušný, moc se na sezonu těším.