Hokejisté Frýdku-Místku dokonce s kališníky neinkasovali ani v jednom ze tří odehraných zápasů (1:0, 2:0 a 1:0).

Jen pár hodin po dohrávce v Kadani (Frýdek tam vyhrál 2:1, pozn. red.) nastoupili frýdecko-místečtí hokejisté k zápasu 28. kola WSM ligy na ledě Stadionu Litoměřice. Domácí hráči chtěli v úvodních minutách prolomit svou střeleckou smůlu proti soupeři ze severu Moravy, leč brankář Juraj Šimboch si držel neprůstřelnost. „Domácí nás na začátku zápasu trochu přitlačili, ale nápor jsme přečkali a po zbytek utkání byli již lepší. Musím říct, že oba brankáři podali výborné výkony. I díky nim se dlouho hrálo bez branek," vysekl poklonu směrem k brankářům hostující trenér Jiří Juřík.

Litoměřičtí byli nejblíže vstřelení gólu na konci 15. minuty, kdy Kania fauloval při zakončení domácího Kallu a rozhodčí nařídil trestné střílení. Brankář Šimboch se však zaskočit nenechal. I hosté měli ale své šance. Tu z 39. minuty už dokonce i malou chvíli oslavovali, nakonec jim ale gól uznán nebyl. „Byla to taková sporná situace. Rozhodčí gól nejprve uznal, poté jej po poradě se svými kolegy zase odvolal. Tento moment ale kluky podle mne ještě více semknul. Ve třetí třetině chtěli dát gól, který už jim nikdo neodepře. A to se nakonec povedlo," usmíval se hostující kouč.

Ve 45. minutě se k puku dostal Cienciala, který přesnou ranou překonal domácího brankáře Šindeláře. V závěru střetnutí se kalašníci snažili o vyrovnání nepříznivého stavu, recept na překonání Šimbocha ale ani na třetí pokus nenašli. „Byl to pro nás třetí venkovní duel v řadě a opět vítězný. Měli jsme z toho po domácí porážce s Třebíčí trochu strach, ale kluky musím pochválit. Udělali minimum chyb, navíc hráli velice zodpovědně," zdůraznil frýdecko-místecký lodivod.

Zisk devíti bodů rázem katapultoval frýdecké hráče na průběžnou devátou příčku tabulky. Pomůže jim venkovní vítězná série i v domácím zápase s Ústí nad Labem (hraje se ve středu od 18 hodin)? „Já si myslím, že ano. Hráli jsme teď takový jednoduchý ale za to poctivý hokej. Hodně se bruslilo a především se dodržovaly taktické pokyny. Tím se začaly sbírat body, snad i to štěstíčko se už konečně otočí naším směrem. Přejeme si, abychom divákům hlavně doma ukázali, že hokej hrát umíme. Musíme ale sbírat body na svém ledě," ví trenér Jiří Juřík.

Jeho protějšek z Litoměřic samozřejmě s výsledkem zápasu spokojen být nemohl. „Těžko se mi utkání hodnotí. Málokdo asi zažil, abychom třikrát s jedním soupeřem prohráli nula jedna. Zápas ve Frýdku sice skončil 2:0, ale tam rozhodující branka padla až při power-play. Takže z toho pohledu si jsou duely velmi podobné. Podle mne to je zbytečná ztráta bodů, nejsem spokojen ani s výkonem ani s výsledkem," zlobil se po zápase Miloš Říha.

Stadion Litoměřice - HC Frýdek-Místek 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)Branka: 45. Cienciala (Franek, Růžička). Rozhodčí: Jílek – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Střely na branku: 30:31. Diváci: 1030.
Frýdek-Místek: Šimboch - Kania, Adámek, Michal Roman, Matyáš, Stránský, Zahradníček, Samiec, Kovář – Chmielewski, Pechanec, Klimša – Růžička, Cienciala, Franek – Jašek, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Christov, Miloš Roman, Luka. Trenéři: Juřík a Malík.