Domácí hokejisté nad favoritem celé soutěže v první části zápasu dvakrát vedli, ale dvě branky z poslední třetiny nakonec rozhodly o vítězství svěřenců trenéra Jiřího Juříka. Výhru lídra tabulky řídil dvougólový odchovanec Nového Jičína Michal Kovařčík.

Novojičínský stadion poprvé burácel už ve 3. minutě, kdy byl v úniku faulován nejlepší domácí střelec Ižacký, jenž pak nařízené trestné střílení proti Danečkovi proměnil znamenitě a svým jednadvacátým gólem v sezoně poslal Flašarovu družinu do jednobrankového náskoku. Na konci první desetiminutovky už bylo srovnáno, když se nekompromisní ranou pod víko prezentoval Franek.

Svižný hokej s šancemi na obou stranách pak pokračoval i nadále a za pouhou minutu vrátil Novojičínským vedení Lehečka. Za chvíli se pak musel v domácí kleci činit Haloda. Mladík ze zlínské juniorky totiž zneškodnil velkou šanci aktivního Michala Kovařčíka a o chvíli později také pokus Meidla.

Když už se zdálo, že domácí půjdou do šaten s jednobrankovým náskokem, rozjel se Michal Kovařčík, jenž obkroužil branku a v čase 19:59 zasunul kotouč do sítě.

„Ten vyrovnávací gól nás hodně mrzí. Vůbec jsme to tam nezvládli," litoval po utkání kouč Nového Jičína Aleš Flašar.

Vyrovnaný duel pokračoval také v prostřední periodě, kdy nejprve Daneček zneškodnil parádním skokem pokus Kužílka. Větší šance pak nabídl až závěr druhého dějství, kdy mířil do boční sítě Gebauer a na druhé straně zneškodnil tvrdou ránu Klimši Haloda. Rozdílovou branku nakonec přinesla 42. minuta, kterou si pro sebe opět rezervoval Michal Kovařčík, jenž po podobné akci, jako při svém prvním gólu, mohl opět slavit a to přímo pod kotlem hostujících příznivců.

Hosté pak měli velkou možnost, jak zápas definitivně zlomit ve svůj prospěch, ale Sonnek v přesilovce 5 na 3 ve veliké šanci přestřelil. Slezan se však důležité pojistky přeci jenom dočkal, když se důrazem na brankovišti prosadil Jaroš, jehož trefa byla, k nevoli domácích, uznána jako regulérní.

V závěru zápasu si to ještě chtěli rozdat na férovku Gebauer s Krutilem, ale rozhodčí pro jejich boxerskou vložku neměli pochopení. Domácí to pak zkusili ještě v power-play, kdy hráli 6 na 4, ale i přes jeden pořádný závar už se jim nepodařilo zápas zdramatizovat.

„Myslím si, že se nemáme za co stydět, protože jsme byli Frýdku-Místku důstojným soupeřem. Prohrát s Frýdkem 2:4 není žádná ostuda. Náš výkon nebyl špatný, kluci dřeli, ale dojeli jsme na důraz kolem vlastní brány, protože jsme dostávali zbytečné góly," hodnotil vystoupení svého týmu domácí trenér, jemuž kromě dlouhodobých absentérů scházel navíc nemocný kapitán Vašut, místo něhož nosil céčko na dresu forvard Mikšan.

Vedoucí tým tabulky tak porazil Nový Jičín i počtvrté v ročníku.

„Podobný průběh zápasu jsme očekávali. Domácí hráli velmi aktivně a podařilo se jim jít dvakrát do vedení. Po našem druhém srovnání, jsme ale byli o něco aktivnější a měli jsme více ze hry. Proměňovali jsme šance a to rozhodlo. Celkově to bylo vyrovnané utkání a divákům se muselo líbit," nechal se slyšet těsně po závěrečné siréně kouč lídra tabulky Jiří Juřík, jenž tentokráte postrádal všechny tři nejproduktivnější hráče týmu Luku, Chmielewskeho a Káňu.

HK Nový Jičín – HC Frýdek-Místek 2:4 (2:2, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 3. Ižacký z trest. střílení, 10. Lehečka (Novotný, Ižacký) – 9. Franek (Sonnek), 20. M. Kovařčík (Christov, Polák), 42. M. Kovařčík, 47. Jaroš (Schwarz, Kowalczyk). Rozhodčí: Škach – Wesley, Holibka. Vyloučení: 5:3, navíc Krutil (FM) 5 minut + do konce utkání. Bez využití. Diváci: 520.

Nový Jičín: O. Haloda – Hoďa, Cabák, Kužílek, Zahradníček, Hruška, M. Haloda – Ižacký, Novotný, Lehečka – Málek, Zdeněk, Mikšan –Škumát, Kabeláč, R. Gebauer. Trenér: Flašar.
Frýdek-Místek: Daneček – Kowalczyk, Jeník, Matyáš, Kvapil, Polák, Foltýn, Krutil – Klimša, Piecha, Růžička – Jaroš, Schwarz, Meidl – Christov, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Sonnek, Cienciala, Franek – Samiec. Trenéři: Juřík a Malík.