Třinec - Vítkovice 3:2 v prodloužení (2:1, 0:1, 0:0 - 1:0)

Jubilejní 100. moravskoslezské derby mezi Třincem a Vítkovicemi rozhodl v 36. sekundě nastavení domácí útočník Jakub Petružálek a přerušil tak sérii tří proher Ocelářů. Hosty k vítězství nedotlačil ani zkušený kouč Vladimír Vůjtek starší, který už dnes předčasně zahájil svůj záskok na vítkovické lavičce.

Souboj velkých rivalů měl strhující gólový nástup. Už po 71 sekundách si mezi kruhy sjel Adamský a po přihrávce Kanea od zadního mantinelu ranou bez přípravy prostřelil Bartošáka.

Jakoby tím i ostatním ukázal recept, protože další góly padaly jako přes kopírák - z mezikruží po přihrávkách zpoza brány. Vítkovice už o 50 vteřin později skóre vyrovnaly Kucserou, jenž se z první opřel do Tyborovy pobídky. Ale od šesté minuty Třinec zase vedl, když tentokrát Bartošákovi proklouzla za záda Hrňova rána. Bartošák bez pořádného zákroku zmizel na střídačku a náhradník Dolejš na dlouhé chvíle zamkl vítkovickou branku.

Hosté měli znovu na hokejce bleskové srovnání. První přesilovku málem po několika sekundách využil Kucsera; Hrubce už překonal, jenže netrefil bránu. Domácí pak ve zcela rovnocenném boji byli o něco nebezpečnější: Petružálkova teč se jen těsně nevešla do brány a se závěrem první části třinecký navrátilec Krajíček po brejku v oslabení z vyložené šance pálil do horní tyčky.

V druhé části tak udeřily Vítkovice zásluhou Výtiska, který bez přípravy nechytatelně zavěsil do levého horního růžku. Třinec se ke konci druhé dvacetiminutovky znovu natahoval po vedení. Dolejš ale zneškodnil dvě velké šance Irglovi a Rákos se zblízka netrefil do odkryté brány.

Třetí dějství bylo z obou stran nejopatrnější a příliš vzruchu nenabídlo. Domácím dvakrát zatopil Vandas, ale Hrubec se nenechal zaskočit. Prodloužení pak bleskově ukončil Petružálek, který po rychlém kontru pouze nastavil hůl na Rothovu přihrávku.

Branky a nahrávky: 2. Adamský (Kane, Krajíček), 6. Hrňa (Roth), 61. J. Petružálek (Roth) - 3. Kucsera (Tybor, Hrbas), 26. Výtisk (Olesz, Stastny). Rozhodčí: Hradil, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 5200 (vyprodáno).

Sestavy:
Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Krajíček, Kania, Nosek, M. Doudera - J. Petružálek, Marosz, Hrňa - Irgl, Kane, Adamský - Dravecký, Kreps, Rákos - Martin Růžička, Špirko, J. Sýkora. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.¨

Vítkovice: Bartošák (6. Dolejš) - Sloboda, Klok, Hrbas, Baranka, Urbanec, Výtisk - Tybor, Roman, Kucsera - Hudeček, Stastny, Olesz - Vandas, Kolouch, Květoň - Tomi, E. Němec, P. Zdráhal. Trenéři: Petr, Trnka a Vůjtek st.